Dorien Ypma
20 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 250 milliliter barbecuesaus
  • 200 gram barbecue chips

‘It’s finger lickin’ good’

Malse en sappige kipnuggets omhuld in een krokant smaakvol jasje van aardappelchips met barbecuesaus. Het is dé favoriet voor op de bbq, bij de borrel of op een feestje. Je hebt voor dit recept maar drie ingrediënten nodig en het is ook nog eens simpel en snel te maken. Wij kunnen niet wachten!

Zo maak je zelf BBQ kipnuggets

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in met anti-aanbakspray.
  • Snijd de kipfilets in kleine, hapklare stukjes en doe ze in een kom.
  • Voeg de barbecuesaus toe aan de kom met kip en roer het goed door elkaar.
  • Verdeel de barbecue chips in een grote hersluitbare zak en verkruimel het door met een deegroller over de zak te rollen.
  • Bestrijk elk stukje kip met chipkruimels tot ze volledig bedekt zijn en leg de kipnuggets op de bakplaat.
  • Bak de kipnuggets ongeveer 12 minuten goudbruin.
  • Serveer de heerlijke BBQ kipnuggets met éxtra barbecuesaus of een ander sausje naar keuze.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Yummy: mini cinnamon roll cookies

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty, Creative Review | Beeld: Adobe Stock