Dorien Ypma
10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 tomaten
  • 2 komkommers
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 75 gram fetakaas
  • 200 gram olijven
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak

Genieten met het zomerse weer!

Aankomend weekend stijgen de temperaturen en wordt het nog volop zomers weer. En dat betekent dat de barbecue weer bij veel mensen wordt aangeslingerd. Deze verfrissende en voedzame salade is perfect om bij de BBQ te serveren. Een kleurrijke mix van sappige tomaten, zoete olijven, knapperige komkommers en romige fetakaas. Het water loopt ons al in de mond…

Zo maak je een Mediterraanse salade

  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Schil de komkommers, snijd deze in plakjes en vervolgens weer in vieren.
  • Verwijder de schil van de rode ui. Halveer de ui en snijd het in dunne plakjes, zodat er halve uienringen ontstaan.
  • Snijd de gele paprika in reepjes of blokjes.
  • Voeg de tomaten, komkommer en ui toe aan een grote slakom.
  • Voeg vervolgens de fetakaas, olijven, citroensap, rode wijnazijn, olijfolie, zout en peper toe aan de slakom en meng het goed door elkaar.
  • De salade is klaar voor de barbecue. Eet smakelijk!

Ook lekker: Zo maak je zelf BBQ kipnuggets

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock