Dorien Ypma
2 uur + 10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 145 gram Griekse yoghurt
  • 120 gram bevroren mangostukjes
  • 120 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepels honing

Verfrissend lekker!

Waan je naar een tropisch zonnig paradijs met dit recept voor heerlijke yoghurt mango-kokos ijs. Een zacht en fruitig dessert wordt gevormd door Griekse yoghurt, bevroren mango en geraspte kokosnoot. En ook nog eens supergezond. Dat wordt genieten!

Zo maak je yoghurt mango-kokos ijsjes

  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix het tot een gladde massa is.
  • Giet het mengsel in een bakvorm of ovenschaal.
  • Zet de bakvorm of ovenschaal 2 uur in de vriezer. (Bedek het met plasticfolie als je het een nacht laat invriezen en laat het ongeveer 5-10 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het ijs wilt opscheppen).
  • Schep het yoghurt mango-kokos ijs in een kom en top het af met je favoriete toppings.
  • Geniet ervan!

Lekkere toppings

Naast de heerlijke smaak van het yoghurt mango-kokos ijs kun je eindeloos variëren in toppings om het ijs nog lekkerder te maken. Zo kun je kiezen voor stukjes kokosnoot, mango of ander fruit. Maar ook amandelschaafsel, chocoladesnippers en nootjes zijn favoriet! Bovendien kun je ook nog lemon curd of stukjes koek toevoegen voor een verrassende twist.

Ook lekker: Makkelijk ontbijtrecept: havermout muffins met blauwe bessen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock