Drukke ochtend? 6 snelle ontbijtjes van Kookfans

Jaimy Boer

Laat de ochtend maar komen!

Ontbijten is een goed begin van de dag, maar het wordt weleens vergeten. Dat komt vooral doordat je nog een keer op de snooze-knop hebt gedrukt of gewoon geen zin hebt om ontbijt te maken. Met deze snelle ontbijtjes sta je garant voor een voedzaam begin van de dag én ben je in een paar minuten klaar. Goedemorgen! 

 

1. Havermoutmuffins met bosbessen

Dit recept vergt wat voorbereiding, maar bewaar ze in de vriezer en je hebt voortaan elke dag een voedzaam ontbijt. Deze havermoutmuffins hebben een zoete smaak door de bosbessen, maar zijn ontzettend vullend door de havermout. Dat klinkt toch al heerlijk?

Havermout muffins met bosbessen

2. Havermout met de smaak van appeltaart

Appeltaart als ontbijt? Daar zeggen wij zeker ja tegen. Dit recept voor havermout kun je het beste de dag van tevoren maken, zodat je in de ochtend meteen aan tafel kunt. Door de kaneel, yoghurt, honing en rozijnen worden je smaakpapillen meteen wakker geschud. Jummie!

havermout appeltaart

3. Een super smoothie

Een kickstart krijg je zeker met een super smoothie. Hij zit tjokvol fruit, zuivel en granen zodat je meteen aan de slag kunt. Ideaal om op je bureau te zetten of onderweg te drinken. Hier hebben we drie recepten voor een super smoothie op een rijtje gezet.

smoothie

4. Carrot cake mueslirepen

Wij zijn dol op carrot cake, maar ook als ontbijt kan het prima. Weliswaar in een gezond jasje – met noten en veel fruit – maar de smaak van deze carrot-cakemueslirepen is hetzelfde als je favoriete cake. Tip: maak ze alvast in het weekend, zodat je ze doordeweeks binnen handbereik hebt!

5. Gezonde eiwitrijke appelmuffins

An apple a day keeps the doctor away, en met deze muffins krijg jij je dagelijkse portie appel wel binnen. Ze zijn heerlijk zoet, maar ook heel gezond. Of je nu gaat sporten in de ochtend of meteen achter je laptop schuift: deze gezonde eiwitrijke appelmuffins houden je wel vol tot de lunch.

Eiwitrijke appelmuffins

6. Ontbijtmuffins met ei

Een hartig ontbijt zonder dat het veel tijd kost in de ochtend, zo kun je deze ontbijtmuffins met ei het beste omschrijven. Deze muffins bevatten gebakken spekjes, cheddarkaas, een bosuitje en natuurlijk eieren. Kortom, met deze ontbijtmuffins zit je helemaal goed!

ontbijtmuffins met ei

Geen zin in deze snelle ontbijtjes? Ontbijt cinnamon buns met noten en karamelsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Kookfans, Pexels