Recept: zoete bananenpudding cheesecake zonder oven

Ingrediënten
  • 1 blok roomkaas
  • 600 gram kristalsuiker
  • 240 milliliter slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 zakje voor vanillepuddingmix
  • 240 milliliter volle melk
  • 1 pak biscuitjes, voor de bodem + garnering
  • 1 pak koekjes met vanillesmaak
  • 3 bananen in plakjes + meer plakjes voor garnering
  • Opgeklopte slagroom voor de bovenkant
Jaimy Boer
6 uur + 30 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 1 blok roomkaas
  • 600 gram kristalsuiker
  • 240 milliliter slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 zakje voor vanillepuddingmix
  • 240 milliliter volle melk
  • 1 pak biscuitjes, voor de bodem + garnering
  • 1 pak koekjes met vanillesmaak
  • 3 bananen in plakjes + meer plakjes voor garnering
  • Opgeklopte slagroom voor de bovenkant

Het beste van twee werelden!

Bananenpudding is wat je krijgt wanneer je een zoete traktatie omtovert tot een gerecht. Maar naast pudding, kun je er ook een smakelijke cheesecake van maken. Het vergt wat discipline – de taart moet minstens zes uur in de koelkast staan – maar daarna kan je los. Ben je benieuwd hoe je zelf bananenpudding cheesecake maakt? Lees dan verder! 

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je bananenpudding cheesecake:

  • Pak een grote kom en doe hier de roomkaas aan. Klop de roomkaas met een handmixer of standaardmixer met gardeopzetstuk tot hij luchtig is en geen klontjes heeft.
  • Voeg daarna de suiker toe en klop tot er medium-stijve pieken ontstaan. Zet dit vervolgens opzij.
  • Pak een medium kom en klop hier de puddingmix en melk door elkaar. Laat de pudding 3 minuten in de koelkast staan tot hij ingedikt is.
  • Spatel daarna het cheesecake-mengsel erdoor tot alles gemengd is.
  • Maak een crackerkorst met biscuitjes en maak hiermee de bodem in de taartvorm.
  • Giet hier de helft van de vulling overheen. Voeg daarna een enkele laag gesneden banaan en biscuitjes (of andere koekjes) toe, en giet het resterende cheesecake-mengsel eroverheen.
  • Strijk de bovenkant glad met een spatel of lepel.
  • Zet de cheesecake in de koelkast, voor minimaal zes uur en maximaal twaalf uur.
  • Bestrooi de cheesecake voor het serveren met opgeklopte slagroom en leg hier een plakje banaan en een koekje op.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Voor de echte zoetekauw: chocoladepudding met M&M’s

Wil je dit recept bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill Delish