Sabine

Je ontbijt wordt zo een stuk lekkerder

Havermout kennen velen nog wel als het ontbijt dat je werd voorgeschoteld als klein kind. Erg veel smaak zat er toen vaak niet eens aan de pap. Gelukkig smaakt het havergerecht nu een stuk lekkerder, maar het is te overtreffen. Probeer dit recept eens. Je havermout zal naar appeltaart smaken! 

Dit heb je nodig:

  • 2 zoete appels
  • halve theelepel kaneel
  • 3 eetlepels honing
  • 130 milliliter water
  • 50 gram havermout
  • 140 milliliter melk
  • 30 gram rozijnen
  • 80 milliliter yoghurt

Zo maak je het:

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes.
  • Zet een pannetje met water op en doe hier de gesneden appelstukjes in samen met de kaneel, honing en water. Laat dit twintig minuten op zacht vuur staan. Prak eventueel de appels voor een soepeler mengsel.
  • Meng de havermout met de rozijnen en amandelen.
  • Laat het appelmengsel en de havermout een uurtje rusten in de koelkast. Geen zin om een uur te wachten? Maak het mengsel dan de avond van tevoren. Het is prima om het langer in de koelkast te laten staan. 
  • Schep na het uurtje (of na de nacht) de havermout in een kom, schep daarna het appelmengsel over de havermout en schenk als laatst de yoghurt hier overheen.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Leuke recepten | Beeld: Videostill YouTube Sharon Strong