Ingrediënten
  • 355 gram bloem
  • Snufje bakpoeder
  • Snuf zout
  • Snufje uienpoeder
  • 225 milliliter volle melk
  • 115 gram zure room
  • 60 gram roomboter, gesmolten en afgekoeld
  • 1 ei
  • 100 gram gebakken spekjes
  • 200 gram geraspte cheddarkaas + 25 gram extra ter garnering
  • 4 bosuitjes, fijngesneden
  • 12 hardgekookte eieren
11 januari 2019
45 min.
12 pers.

Lekker en voedzaam

Als we net zijn opgestaan en ons klaar moeten maken om naar het werk te gaan, willen we niet te veel tijd besteden aan het ontbijt. Toch willen we wel graag iets ontbijten wat voedzaam is én lekker. Herkenbaar? Deze ontbijtmuffins bieden dan uitkomst.

Het lijkt een beetje op een eierbal, maar dan gezonder.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 °C en vet een muffinbakblik voor 12 vormpjes in.
  • Doe de bloem, zout, bakpoeder en uienpoeder in een kom en roer het door elkaar.
  • Doe de melk, zure room, gesmolten boter en ei in een kom en mix dit door elkaar.
  • Voeg het melkmengsel toe aan de bloem en doe de gebakken spekjes er ook bij. Roer goed door elkaar.
  • Roer de cheddarkaas en bosuitjes door het beslag.
  • Verdeel de helft van het beslag over de 12 vormpjes en druk 1 ei in elk vormpje. Het beslag wordt hierdoor een beetje omhoog gedrukt in het vormpje.
  • Verdeel de rest van het beslag over de 12 eieren en leg de overgebleven cheddarkaas erop.
  • Bak de muffins 30 minuten in de oven.
  • Je kunt de muffins prima invriezen of in de koelkast bewaren en vervolgens opwarmen in de magnetron.
  • Geniet ervan!

Variatietip:
Wil je een wat minder vette versie van deze ontbijtmuffins maken? Vervang de volle melk door halfvolle melk en de zure room door yoghurt of kwark. Je kunt de roomboter ook vervangen door margarine, maar de smaak zal daardoor wel wat meer veranderen. Tevens kun je de spekjes weglaten of de hoeveelheid van de kaas en spekjes halveren.

Lees ook: Gezonde pannenkoeken waarmee je prima kunt ontbijten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Bigger Bolder Baking | Beeld: videostill 

Ingrediënten
  • 355 gram bloem
  • Snufje bakpoeder
  • Snuf zout
  • Snufje uienpoeder
  • 225 milliliter volle melk
  • 115 gram zure room
  • 60 gram roomboter, gesmolten en afgekoeld
  • 1 ei
  • 100 gram gebakken spekjes
  • 200 gram geraspte cheddarkaas + 25 gram extra ter garnering
  • 4 bosuitjes, fijngesneden
  • 12 hardgekookte eieren