Ingrediënten
  • 120 gram gesmolten boter
  • 10 plakken filo bladerdeeg
  • Suiker
  • 100 gram gesmolten melkchocolade
  • 4 grote eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 100 gram pure chocolade, in stukjes
  • 2 x 240 milliliter slagroom
  • chocoladesnipper
Sabine
30 min bereidingstijd + 3,5 uur koelen min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 120 gram gesmolten boter
  • 10 plakken filo bladerdeeg
  • Suiker
  • 100 gram gesmolten melkchocolade
  • 4 grote eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 100 gram pure chocolade, in stukjes
  • 2 x 240 milliliter slagroom
  • chocoladesnipper

Dit chocolademousse taartje is makkelijk om te maken!

Ben je gek op chocolademousse en taart? Toevallig, wij ook! Het water liep ons spontaan in de mond toen wij een blik wierpen op dit chocolademousse taartje met luchtige en knapperige filodeegkorst. Dit recept wilden we je natuurlijk niet onthouden. Bij dezen! Graag gedaan. 

 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bekleed een springvorm (ook de zijkanten) van 22 centimeter met bakpapier en kwast het bakpapier in met boter.
  • Kwast een stuk filodeeg in met boter en verdeel een beetje suiker over de helft van het deeg. Vouw het vel daarna doormidden en kwast nog wat boter op de buitenkant van het vel. Leg het vel daarna in het midden van het bakblik en zorg dat het ook het stuk van het zijkant van de springvorm bedekt.
  • Herhaal deze stap met alle vellen filodeeg en zorg dat de hele binnenkant van de springvorm is bedekt. 
  • Bak het deeg 20 minuten in de oven.
  • Laat het deeg daarna 10 minuten koelen.
  • Kwast de gesmolten melkchocolade over het filodeeg. Neem ook een deel van de zijkanten mee. Kwast ongeveer 2,5 centimeter van de zijkanten in. Zet de springvorm daarna in de koelkast.
  • Doe warm water in een pannetje en hang er een kom in. Doe de eidooiers, suiker en het zout in de kom en roer. Let op: het water mag niet koken. De eidooiers mogen niet koken, maar het water moet warm genoeg zijn om de suiker te laten smelten. Roer en laat opstaan tot de suiker is gesmolten.
  • Voeg de 100 gram pure chocolade toe en roer tot dit is gesmolten. Zet het vuur af en laat het mengsel 10 minuten koelen.
  • Klop ondertussen 240 milliliter van de slagroom op. Roer daarna de helft van de slagroom door het chocolademengsel. Vouw daarna de laatste helft voorzichtig door de chocolade.
  • Giet het mengsel in de springvorm en zet het terug in de koelkast. Laat het 3 uur afkoelen.
  • Voor het serveren: haal de taart uit de springvorm.
  • Klop de rest van de slagroom op en voeg hier suiker naar smaak aan toe. Garneer de slagroom daarna over de bovenkant van de taart. Maak af door chocoladesplinters over de slagroom te decoreren.

Lees ook: Recept: hartige taart van filodeeg met spinazie en feta

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Everyday Food | Beeld: Videostill Everyday Food