Christel

Ben jij ook zo dol op Baileys?

Baileys is veel meer dan alleen een lekkere Ierse likeur die veelal naast de koffie genuttigd wordt. Zo kun je de romige drank gebruiken voor diverse desserts. We hebben de lekkerste toetjes met Baileys voor je op een rijtje gezet.

1. Gevulde pannenkoeken met Baileys en mini marshmallows

gevulde pannenkoeken met Baileys

Wat ons betreft serveren we elke week een stapel heerlijke pannenkoeken. We schreven al eens eerder over een heerlijk recept voor pannenkoeken met Licor 43. Nu is het tijd om er een schepje bovenop te doen en de pannenkoeken te vullen met chocolade en Baileys. Leg tussen de pannenkoeken een handjevol gesmolten marshmallows en laat het smullen beginnen!

2. KitKat-brownies met Baileys

KitKat-Brownies

Een zelfgemaakte brownie is al een zalige lekkernij. Combineer dit eens met KitKat én Baileys en je hebt een hapje hemel. Ideaal als traktatie in het weekend!

3. Chocoladefudge met Baileys

baileys

Chocola? Check! Baileys? Check! Een zoete lekkernij die makkelijk te maken is en maar uit vijf ingrediënten bestaat? Check! Deze chocoladefudge is de ideale traktatie op een gezellig avondje met vrienden, maar we nemen het je ook niet kwalijk als je deze heerlijke zoete fudge lekker voor jezelf houdt.

4. Cheesecake met witte chocolade, Baileys en Maltesers

cheesecake met witte chocolade

Witte chocolade, Baileys en Maltesers, wij zijn er dol op. We nuttigen deze lekkernijen regelmatig en zijn het nog steeds niet zat. Als je deze drie traktaties met elkaar combineert heb je een hemels hapje! Deze cheesecake is niet te weerstaan.

5. Appeltaart met Baileys, kaneel en karamel

appeltaart met Baileys

Een zelfgemaakte appeltaart smaakt veel lekkerder dan de variant uit de supermarkt. Daarnaast ruikt je huis heerlijk als er een appeltaart in de oven zit. Doe eens gek en maak deze appeltaart met Baileys, kaneel en karamel.

6. Baileys-ijs met vier ingrediënten

Baileys-ijs!

Zelf ijs maken is helemaal niet moeilijk. Met slechts een paar ingrediënten kun je al heerlijk ijs maken. Dit Baileys-ijs is daar het perfecte voorbeeld van.

7.  Crème brûlée met Baileys

Baileys crème brûlée

Wij moeten toegeven dat Crème brûlée toch wel een van onze favoriete desserts is. Als we dit dan ook nog eens gecombineerd wordt met onze favoriete likeur Baileys is het feest helemaal compleet!

8. Chocoladetruffels met Baileys

truffels

Chocoladetruffels maken is niet lastig en neemt ook niet veel tijd in beslag. Deze traktatie wordt overigens nog lekkerder als je wat Baileys toevoegt.

9. Het beste van beide werelden: tiramisu met Baileys

tiramisu baileys

Wil je binnenkort je visite trakteren op een lekkere tiramisu? Maak het toetje dan extra bijzonder door ‘m te maken met de Ierse likeur! Deze zoete zonde is minstens zo lekker als gewone tiramisu. Bovendien maak je ‘m bijna vrijwel hetzelfde.

Ook lekker: Tiramisu met Licor 43

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: Videostills, Pixabay, Pexels