15 februari 2018
15 min.
8 pers.

Elke Licor 43-liefhebber moet deze variant eens geprobeerd hebben!

Heerlijk, eens in de zoveel tijd lekker Hollandse pannenkoeken bakken. De pannenkoek kan je op eindeloos veel manieren bereiden. Of je nou van de hartige- of zoete variant bent, voor ieder is wat wils. Maar wil je een keer iets totaal anders en ben je niet vies van een likeurtje op z’n tijd? Dan moet je zeker deze variant met Licor 43 echt eens proberen!

Makkelijk om te maken en het geeft je pannenkoeken nét een beetje extra pit.

Zo maak je het:

  • Doe de bloem, eieren, melk en zout in een kom en klop dit met een handmixer tot een beslag. Voeg eventueel een beetje gewone melk toe om het beslag wat dunner te maken. 
  • Als het beslag klaar is, meng de Licor 43 erdoorheen.
  • Verhit een klontje boter in de pan en bak de pannenkoeken zoals je dat altijd doet.
  • Serveer de pannenkoeken met eventueel nog een extra scheutje Licor 43 en wat vers fruit en/of gemalen noten. 

Lees ook: Ben je gek op Bounty? Geef je pannenkoeken dan eens een Bounty-tintje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Licor 43 | Beeld: Pixabay

Ingrediënten
  • 250 gram bloem, gezeefd
  • 2 eieren
  • 400 mililiter melk
  • Zout naar smaak
  • Boter om in te bakken
  • 35 milliliter Licor 43