Ingrediënten
  • 2 plakken (verse) taartdeeg (± 40 cm x 24 cm)
  • 30 gram (ongezouten) boter, gesmolten
  • 4 eetlepels kaneel + 1 eetlepel kaneel
  • 55 gram boter
  • 150 gram bruine suiker
  • 25 gram bloem
  • 120 milliliter Baileys + 50 milliliter Baileys
  • 1 kilo (Granny Smith) appelen
  • 1 eierdooier, geklopt
  • 225 milliliter karamelsaus
08 oktober 2018
90 min.
8 pers.

Verse appeltaart met een twist

De herfstige tijd is weer aangebroken en de warme, kruidige gerechten komen weer op tafel te staan. En wat past er nou beter bij de herfst dan een versgebakken appeltaart? Niet alleen smaakt een zelfgemaakte appeltaart veel lekkerder, ook je huis zal weer heerlijk ruiken naar verse appeltaart. Doe eens gek en maak deze appeltaart met Baileys, kaneel en karamel.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Rol één plak taartdeeg uit. Indien je de diepvries variant gebruikt, zorg dan dat deze eerst goed ontdooid is.
  • Bestrijk met een kwast de gesmolten boter over de bodem en verdeel gelijkmatig 4 eetlepels kaneel. Zorg dat aan de bovenzijde ± 1 centimeter kaneelvrij blijft.
  • Rol vanaf onder het taartdeeg stevig op. Snijd de rol in plakken van ± 1 centimeter dik. Herhaal dit met de twee plak taartdeeg.
  • Vet de springvorm in met wat boter en bedek de bodem met de kleine, ronde plakken taartdeeg. Druk de bodem goed aan totdat er geen kleine gaten meer te zien zijn.
  • Verwijder het klokhuis uit de appelen en snijd ze in dunne plakjes of blokjes.
  • Verhit in een koekenpan de 55 gram boter.
  • Voeg hier de 150 gram bruine suiker en 1 eetlepel kaneel aan toe. Roer goed door elkaar tot er een bruine, dikke pasta ontstaat.
  • Voeg 2 eetlepels water toe en laat op laag vuur inkoken.
  • Schenk de 120 milliliter Baileys erbij en roer door elkaar.
  • Voeg de gesneden appelen en de 25 gram bloem toe en mix goed door elkaar. Haal de pan van het vuur en zet apart.
  • Besmeer de bodem met de geklopte eierdooier en verdeel de appelmix in de springvorm. Schenk de overige vloeistof over de appelmix heen.
  • Snijd ook de tweede rol taart in plakken van ± 1 centimeter. Leg ze naast elkaar in een ronde vorm, leg er een stuk bakpapier overheen en druk met een deegroller de plakken aan elkaar.
  • Leg de ronde taartbodem over de springvorm heen en druk de randen goed aan. Smeer de bovenzijde in met het geklopte eigeel en maak in het midden van de taart een kruis met een mes.
  • Zet de appeltaart 45 minuten in de oven op 180 graden.
  • Serveer de taart met de karamelsaus gemixt met de 50 milliliter Baileys en eventueel een bolletje vanilleijs of slagroom.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hieronder de video met volledige instructie:

Lees ook: Recept: Tiramisu met Licor 43

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Twisted | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 2 plakken (verse) taartdeeg (± 40 cm x 24 cm)
  • 30 gram (ongezouten) boter, gesmolten
  • 4 eetlepels kaneel + 1 eetlepel kaneel
  • 55 gram boter
  • 150 gram bruine suiker
  • 25 gram bloem
  • 120 milliliter Baileys + 50 milliliter Baileys
  • 1 kilo (Granny Smith) appelen
  • 1 eierdooier, geklopt
  • 225 milliliter karamelsaus