Recept: gevulde pannenkoeken met Baileys en mini marshmallows

Ingrediënten
  • 150 gram pure chocolade, fijngesneden
  • 50 gram melkchocolade, fijngesneden
  • 50 milliliter geklopte slagroom
  • 125 milliliter + 70 milliliter Baileys
  • 230 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 250 milliliter karnemelk
  • 50 milliliter volle melk
  • 1 ei, geklopt
  • 20 gram boter, om in te bakken
  • 100 gram mini marshmallows
Maayke
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram pure chocolade, fijngesneden
  • 50 gram melkchocolade, fijngesneden
  • 50 milliliter geklopte slagroom
  • 125 milliliter + 70 milliliter Baileys
  • 230 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 250 milliliter karnemelk
  • 50 milliliter volle melk
  • 1 ei, geklopt
  • 20 gram boter, om in te bakken
  • 100 gram mini marshmallows

Het water loopt ons in de mond bij het zien van deze gevulde pannenkoeken met Baileys!

Wat ons betreft serveren we elke week een stapel heerlijke pannenkoeken. We schreven al eens eerder over een heerlijk recept voor pannenkoeken met Licor 43. Nu is het tijd om er een schepje bovenop te doen en de pannenkoeken te vullen met chocolade en Baileys. Leg tussen de pannenkoeken een handjevol gesmolten marshmallows en laat het smullen beginnen!

Wanneer ga jij deze lekkere gevulde pannenkoeken met Baileys maken?

Zo maak je de gevulde pannenkoeken:

  • Verwarm de geklopte slagroom en de 125 milliliter Baileys in de magnetron (± 1 minuut op 750 Watt). Let op: houd 1 eetlepel geklopte slagroom apart om later voor de chocoladesaus te gebruiken.
  • Voeg de fijngesneden pure en melk chocolade toe en laat het geheel een minuut staan en roer vervolgens goed door tot de chocolade gesmolten is.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe het chocolademengsel in een spuitzak. Maak zes spiraalvormige schijven op de bakplaat (± 8 centimeter in doorsnee). Houd ongeveer 4 eetlepels van het chocolademengsel apart voor de chocoladesaus later.
  • Zet de bakplaat in de koelkast en laat de chocoladeschijven 1 uur uitharden.
  • Meng de bloem, zout, suiker, bakpoeder en baking soda in een grote kom.
  • Meng in een aparte kom het geklopte ei, karnemelk, melk en de 70 milliliter Baileys voordat je het in de droge mix giet. Voeg alles samen en mix tot alles goed gecombineerd is.
  • Verhit een braadpan op een middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe.
  • Schep twee keer een forse lepel beslag in de pan, zodat je twee kleinere pannenkoeken in de pan kunt maken.
  • Leg één bevroren chocoladeschijf op een pannenkoek. Leg vervolgens de andere pannenkoek bovenop zodat de nu dikkere pannenkoek is gevuld met de chocoladeschijf.
  • Bak 1 tot 2 minuten, tot de buitenzijde van de pannenkoek goudbruin is. Draai en herhaal het bakken voor de andere kant.
  • Leg de gevulde pannenkoek op een bord. Om de pannenkoek warm te houden terwijl je de rest van de pannenkoeken bakt kun je de oven op 160 °C zetten en hier het ovenbestendige bord in zetten.
  • Verwarm het resterende chocolademengsel in de magnetron, samen met 1 eetlepel geklopte slagroom tot het een zachte chocoladesaus vormt.
  • Wanneer je drie gevulde pannenkoeken klaar hebt, plaats je één pannenkoek op een bord en bedek deze met een handvol mini marshmallows.
  • Verwarm de mini marshmallows met een gasbrander en leg de volgende gevulde pannenkoek er op. Herhaal deze stappen tot je eindigt bij de derde pannenkoek en de topping met geroosterde mini marshmallow klaar hebt.
  • Giet tenslotte de chocoladesaus vlak voor het serveren over de gevulde pannenkoeken heen.
  • Geniet ervan!

Bekijk hieronder de video met volledige instructie:

Ook lekker: Recept: Oreo-Baileys-cocktail

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twisted | Beeld: Videostill