Christel
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 300 milliliter slagroom
  • 160 milliliter gecondenseerde melk
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 50 milliliter Baileys

Klaar in een handomdraai

Aangezien het zomer is, genieten we optimaal van schepijs. Bovendien vinden we het minstens zo leuk -en lekker- om zelf de lekkerste ijssoorten te maken. Zo maakten we laatst dit overheerlijke Baileys-ijs dat je met slechts vier ingrediënten maakt. Lees snel verder hoe je het maakt.

Wat moet je doen?

  • Doe de slagroom in een kom en klopt stijf.
  • Voeg de gecondenseerde melk, Baileys en oploskoffie toe en mix tot een geheel.
  • Schenk het mengsel in bak en doe de deksel erop. Bewaar het ijs minstens 6 uur in de vriezer voor je het serveert.
  • Dankzij de alcohol en gecondenseerde melk zul je vrijwel geen ijskristallen in het beslag krijgen. Ideaal!
  • Geniet ervan!

Variatietip: gek op Nutella? Voeg dan nog 3 eetlepels Nutella aan het mengsel toe.

Lees ook: Maak deze 4 dingen voortaan schoon met citroen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Dish our Town | Beeld: videostill Todd’s Kitchen