Tjitske
Ingrediënten
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 30 gram boter
  • 50 milliliter melk
  • 150 milliliter baileys
  • 300 gram melkchocola

Deze fudge met Baileys bestaat uit slechts vijf ingrediënten!

Chocola? Check! Baileys? Check! Een zoete lekkernij die makkelijk te maken is en maar uit vijf ingrediënten bestaat? Check! Deze chocoladefudge met Baileys is de ideale traktatie op een vriendinnenavond, maar we nemen het je ook niet kwalijk als je deze heerlijke zoete fudge lekker voor jezelf houdt ;).

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de fudge:

  • Zet een steelpannetje op een laag vuurtje en doe de suiker, boter, melk en drievierde van de Baileys hierin.
  • Laat het geheel al roerend smelten en wacht totdat de suiker is opgelost.
  • Als de suiker is opgelost, zet je het vuur iets hoger en breng je het geheel al roerend aan de kook. Als het eenmaal borrelt kun je het vuur weer iets lager zitten. Blijf af en toe langzaam roeren om aanbranden te voorkomen. Laat het niet koken, maar alleen lichtjes borrelen.
  • Zet het vuur na 10 minuten uit en doe het laatste restant Baileys en de chocolade erbij. Roer dit door elkaar zodat de chocolade smelt.
  • Doe een bakpapiertje in een ovenschaal en giet het fudgemengsel erin.
  • Zet de ovenschaal minstens 3 uur in de koelkast. Snijd, als de fudge is uitgehard, de fudge in kleine stukjes.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: Guinness-taart

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Todd’s Kitchen | Beeld: Videostill, fotomontage