Christel

Alleen al bij het idee gaan we watertanden!

Tiramisu is misschien wel een van de lekkerste toetjes die er bestaan. Wil je binnenkort je visite trakteren op een lekkere Tiramisu? Maak het toetje dan extra bijzonder door ‘m te maken met Baileys! Deze zoete zonde is minstens zo lekker als gewone Tiramisu. Bovendien maak je ‘m bijna vrijwel hetzelfde.

Zo doe je dat! 

Wat heb je nodig?

  • 350 milliliter sterke koffie
  • 250 milliliter Baileys
  • 400 gram lange vingers
  • 2 grote eieren
  • 75 gram basterdsuiker
  • 500 gram mascarpone
  • 20 gram cacao of chocoladevlokken

Wat moet je doen?

  1. Schenk 175 milliliter Baileys bij de koffie. Week de lange vingers in de koffie, maar let erop dat ze niet te zacht worden. Bekleed een glazenschaal van zo’n 22 centimeter met een laag van de lange vingers.
  2. Scheid de eidooiers van de eiwitten, maar bewaar slechts één eiwit. Klop de eidooiers met de suiker en doe dit net zo lang met een garde tot het een licht geel beslag is geworden. Schenk daarna de rest van de Baileys bij het eidooiermengsel en schep de mascarpone erbij. Roer dit tot een geheel.
  3. Klop het eiwit tot meringue. Vouw het eiwit bij de rest van het beslag en verdeel een deel van het het mascarponemengsel over de lange vingers. Leg er vervolgens een nieuwe laag lange vingers overheen en verdeel daarna de rest van het beslag over de lange vingers.
  4. Zet het gerecht voor minstens acht uur in de koelkast en garneer het daarna met de cacaopoeder of chocoladevlokken.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Nigella | Beeld: Pixabay