Ingrediënten
  • 175 gram mascarpone
  • 100 gram lange vingers
  • 40 milliliter Licor 43
  • 40 milliliter van het sap van een sinaasappel
  • 75 gram suiker
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Muntblaadjes ter garnering
  • Cacaopoeder ter garnering
  • 125 gram slagroom
20 min.
6 pers.

Een ware traktatie

Dacht je dat Tiramisu niet lekkerder kon? Dan willen we met dit recept toch wel graag even het tegendeel bewijzen. Licor 43-fans kunnen hun blijdschap niet op met dit heerlijke recept voor Tiramisu met Licor 43. Het Italiaanse toetje met likeurtwist is helemaal niet moeilijk om te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de slagroom met suiker in een kom en klop dit stijf. Voeg daarna de mascarpone toe en roer opnieuw goed.
  • Voeg de rasp van de sinaasappel, Licor 43 en het sinaasappelsap toe aan het mengsel en roer opnieuw goed.
  • Pak een ruime schaal en bedek de bodem met lange vingers en schep de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers. Herhaal deze stap.
  • Zet de schaal in de koelkast en laat het minstens een uur staan zodat de smaak wat in de lange vingers kan trekken.
  • Gebruik een zeef om de Tiramisu te garneren met het cacaopoeder en verdeel de munt erover.

Lees ook: Dit wil je proberen: chocolade-koffie cupcakes met Licor 43

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: DIY Vandaag | Beeld: Pixabay

Ingrediënten
  • 175 gram mascarpone
  • 100 gram lange vingers
  • 40 milliliter Licor 43
  • 40 milliliter van het sap van een sinaasappel
  • 75 gram suiker
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Muntblaadjes ter garnering
  • Cacaopoeder ter garnering
  • 125 gram slagroom