5x de lekkerste Sinterklaasrecepten van Kookfans

Jaimy Boer

Welk Sinterklaasrecept is jouw favoriet?

5 december is het eindelijk zo ver: het heerlijke avondje waar we al weken naar uitkijken. Of je dit nu doet met lootjes en gedichten of grappige surprises voor elkaar maakt: er hoort wat lekkers op tafel. Daarom zetten we de 5 lekkerste Sinterklaasrecepten van Kookfans op een rijtje! 

 

1. Sinterklaas-cheesecake met truffelpepernoten en chocolade

Een grote favoriet van de Kookfans-redactie is toch wel deze Sinterklaas-cheesecake met truffelpepernoten en chocolade. Heerlijk voor bij de koffie of bij een mok warme chocolademelk en slagroom!
cheesecake truffelpepernoten

2. Pepernootrotsjes met Baileys

Dit recept combineert alles wat we nodig hebben tijdens Sinterklaas: kruidnoten, chocolade en een scheutje van onze favoriete likeur. En het voordeel is dat je dit binnen een mum van tijd gemaakt hebt. Alleen voor volwassenen, uiteraard.

chocolade pepernootrotsjes baileys

3. Zelfgemaakte kruidnoten

Uiteraard hoort er op Sinterklaasavond een schaaltje met zelfgemaakte kruidnoten op tafel. Met dit recept maak je met weinig ingrediënten de heerlijkste kruidnoten. Enne, die zijn een stuk lekkerder dan de kruidnoten uit de winkel!

kruidnoten

4. Kruidnotencake met amandelschaafsel en witte chocolade

Wat krijg je als je kruidnoten, witte chocolade en cakebeslag combineert? Een heerlijke lekkernij voor ‘t heerlijk avondje! Deze kruidnotencake is de perfecte snack tussen het uitpakken van de cadeautjes.

kruidnotencake

5. Fudge met strooigoed

Heb je nog een hoop strooigoed liggen, dan is dit recept perfect. Met het overige strooigoed kun je namelijk een heerlijke fudge maken. En of je nu kiest voor normale kruidnoten, witte chocoladepepernoten of schuimpjes: je bepaalt zelf hoe de fudge smaakt. Hierdoor kun je eindeloos variëren. Kies bijvoorbeeld een variant met schuimpjes of brokken speculaas. Dat wordt heerlijk genieten!

Lees ook: Recept: Sinterklaasstoofpotje met pepernoten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans