Ingrediënten
  • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
  • 4 eieren
  • 50 milliliter melk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • 100 gram kruidnoten voor het beslag + extra ter decoratie
  • 100 gram witte chocolade
  • Amandelschaafsel
redacteur
90 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
  • 4 eieren
  • 50 milliliter melk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • 100 gram kruidnoten voor het beslag + extra ter decoratie
  • 100 gram witte chocolade
  • Amandelschaafsel

Wie zoet is krijgt lekkers

Nog twee weken te gaan tot pakjesavond en óh, wat kijken we ernaar uit! Wij houden van de gezelligheid met familie of vrienden en natuurlijk van de cadeautjes. Maar wat ook zeker niet mag ontbreken op deze feestelijke avond is een overheerlijke Sinterklaas lekkernij – of twee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze kruidnotencake met amandelschaafsel en witte chocolade? Supersimpel om te maken, maar oh zo lekker!

Perfect voor op pakjesavond!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de kruidnotencake:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Snijd de boter in blokjes en doe deze in een grote kom. Voeg hieraan de suiker en vanillesuiker toe en klop romig met een mixer. Voeg de eieren steeds één voor één toe en mix tussendoor. Giet de melk erbij en voeg het zelfrijzend bakmeel in delen toe aan het beslag, terwijl je blijft mixen. Doe er ook een snufje zout bij.
  • Voeg de speculaaskruiden toe aan het beslag. Meng in een klein bakje de kruidnoten met wat bloem en zorg ervoor dat alle kruidnoten een witte coating krijgen. Spatel de kruidnoten vervolgens door het beslag.
  • Vet een cakevorm in met boter en bestuif met wat bloem. Stort het beslag vervolgens in de vorm. Bak de cake in de oven in 60 minuten gaar.
  • Haal de cake uit de oven en laat helemaal afkoelen. Verwijder de cake uit het bakblik.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie. Kook hiervoor water in een steelpannetje. Neem een hittebestendig kommetje en doe hierin de chocolade. Hang het kommetje in het steelpannetje, vlak boven het kokende water. Je kunt het kommetje eventueel ook op de bodem van het steelpannetje zetten, maar zorg ervoor dat het water niet in het kommetje loopt. Wacht totdat alle chocolade gesmolten is.
  • Giet de chocolade over de cake. Strooi het amandelschaafsel erover en druk ter decoratie wat kruidnoten in de (nog warme) chocolade. Laat de chocolade afkoelen en wacht tot het gestold is.
  • Fijne Sinterklaas!

Lees ook: Recept: kruidnoten chocolade fudgebrownie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans