15 min.
20 pers.

Donutreepjes klaar, dippen maar!

Snacks waarmee je kunt dippen, daar zijn we dol op. Dus je snapt vast ook hoe blij we zijn met dit recept voor donutreepjes. Jazeker, donuts komen in allerlei vormen en tegenwoordig zien we ze dus ook recht. Hierdoor lijken ze veel op friet. We dippen de donutreepjes in een chocoladesaus en maken het af met feestelijke regenboog spikkels. Wat heerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de donutreepjes met chocoladesaus:

  • Rol elk koekje uit tot een lengte van 7 tot 8 centimeter. Snijd het vervolgens in reepjes
  • Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur tot het zachtjes gaat borrelen.
  • Voeg de koekjesrepen aan de pan toe en bak tot ze goudbruin zijn, draai ze vervolgens. Dit duurt 2 minuten.
  • Leg de koekjes op een met keukenpapier beklede bakplaat of bord.
  • Rol de donutreepjes in suiker en dip het vervolgens in gesmolten chocolade.
  • Bestrooi de reepjes daarna met de regenboog spikkels.
  • Serveer direct of laat de chocolade hard worden in de koelkast.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: geglazuurde donuts uit de airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 1 pak koekjes uit de koeling
  • Plantaardige olie, om te frituren
  • 100 gram suiker
  • 160 gram chocoladedruppels, gesmolten
  • 20 gram regenboog spikkels of hagelslag