Sabine
30 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 2 á 4 eetlepels melk

Er gaat niets boven de geur van zelfgebakken kruidnoten

Als iets je in de Sinterklaasstemming krijgt, is dat wel een keuken die wordt gevuld met de geur van zelfgebakken kruidnoten. Nu kun je natuurlijk een kant-en-klare kruidnotenmix in de supermarkt bemachtigen, maar zelf kruidnoten bakken zonder pakjes en zakjes maken is helemaal niet lastig. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed aan bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en zout in een kom. Kneed vervolgens door elkaar. Het moet een soepel deeg vormen.
  • Is je deeg niet soepel? Voeg dan een eetlepel melk toe en kneed opnieuw. Herhaal deze stap tot je een soepel deeg hebt.
  • Verdeel het deeg in vier gelijke stuken en rol dit tot lange rollen van 1 cm dik. Snijd de rollen daarna in stukjes van 1 cm en rol tot balletjes. Leg ze op de bakplaat en druk een beetje aan.
  • Plaats de kruidnoten in de oven en bak 15 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat de kruidnoten daarna helemaal afkoelen.

Lees ook: Recept: kruidnotencake met amandelschaafsel en witte chocolade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Albert Heijn | Beeld: Kookfans