30 min.
6 pers.

Hier maak jij je gasten – en jezelf – heel erg blij mee

Ondanks dat Sinterklaas stiekem voor kinderen bedoeld is, kunnen wij volwassenen ons niet weerhouden van een sinterklaassnack op z’n tijd. Kan jij je hand maar niet uit die zak met chocoladekruidnoten houden? Dan word je van dit recept heel blij. Vandaag maken we namelijk pepernootrotsjes mét Baileys. Dat wil zeggen: nog meer chocolade, nog meer pepernoten én een scheutje van onze favoriete likeur. Is het al 5 december?

Deze pepernootrotsjes smaken heerlijk bij de koffie.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Aan de slag:

  • Zet twee pannen met water op het vuur. Plaats boven elke pan een hittebestendige kom. Breek de witte en pure chocolade in stukjes en doe de stukjes, apart van elkaar, in de kommen.
  • Giet voordat de chocolade smelt een scheutje Baileys bij het mengsel. Blijf het mengsel doorroeren tot er een glad geheel ontstaat.
  • Roer de pepernoten door de gesmolten chocolade.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de pepernoten als hoopjes op de bakplaat. Bewaar een klein beetje chocolade voor de topping. Leg de bakplaat vervolgens 15 minuten in de koelkast.
  • Drapeer met een kleine vork de overgebleven chocolade over de pepernootrotsjes. En leg opnieuw in de koelkast.
  • Smullen maar!

pepernootrotsjes

Ook lekker: Hartige banketstaaf

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans©

Ingrediënten
  • 300 gram kruidnoten
  • 200 gram witte chocolade
  • 200 gram pure chocolade
  • Een scheutje Baileys