Redactie Kookfans
30 + 60 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram speculaaskoekjes
  • 100 gram boter
  • 600 gram monchou
  • 250 gram zure room
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 250 gram chocolade truffelpepernoten
  • 250 milliliter slagroom
  • 200 gram pure chocolade

Met deze cheesecake is het wachten op de Goedheiligman een eitje!

Vol verwachting klopt ons hart…maar het is nog niet zover. Pakjesavond laat nog héél even op zich wachten. Dat betekent niet dat we in de tussentijd stil zitten. Welnee, we bereiden ons voor met de lekkerste recepten. Deze cheesecake met truffelpepernoten maakt het wachten gelukkig een stuk draaglijker.

Zo maak je de cheesecake met truffelpepernoten:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (of 160 graden voor een heteluchtoven) en bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
  • Snijd de pepernoten door de helft en zet deze aan de kant.
  • Breek de speculaasjes en maal ze helemaal fijn in de keukenmachine.
  • Doe de boter in een steelpannetje op een laag vuur en smelt dit met rustig doorroeren.
  • Voeg de speculaas toe aan de pan en haal deze van het vuur. Roer goed door om er een geheel van te maken. Alle kruimels van de speculaasjes moeten echt een goede coating van boter hebben.
  • Verdeel nu het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en zet ongeveer 20 minuten in de koelkast, tot de bodem stevig is.
  • Pak nu een flinke kom en doe hierin de monchou en de suiker. Mix tot een glad geheel en voeg vervolgens de zure room toe. Weer goed mengen.
  • Doe nu één voor één de eieren door het mengsel. Voeg elk volgend ei pas toe als alles weer goed tot één geheel gemixt is.
  • Spatel de pepernoten door het beslag. Check nu of de bodem al stevig geworden is.
  • Als je bodem klaar is, giet je het beslag erbij in de springvorm. Zet het geheel vervolgens ongeveer 55 à 60 minuten in de oven. Begin vanaf ongeveer 45 minuten te checken of de taart klaar is.
  • Maak ondertussen de chocolade ganache. Doe hiervoor de slagroom en de pure chocolade in een pannetje tot de chocolade gesmolten is en je het tot één geheel kunt mengen. Laat het mengsel een beetje indikken.
  • Haal de cheesecake uit de oven als deze klaar is en verdeel nu de ganache erover. Laat ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Tijd voor de toppings! Verdeel enkele van de overgebleven pepernoten over de bovenkant van de taart. Ook kun je de taart verder decoreren met kleine stukjes chocolade, chocoladeraspsel of chocoladekrullen. Laat je fantasie de vrije loop!
  • Eet smakelijk!

 

Lees ook: Recept: pepernootrotsjes met Baileys

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Louise Chivers @ YouTube | Beeld: Videostill