15 + 4 uur min.
8 pers.

Verwen je kinderen (en jezelf!) met deze heerlijke Sinterklaas-fudge

Sinterklaas is in het land en dat betekent dat wij de dagen aan het aftellen zijn tot 5 december. De vele chocoladeletters en kruidnoten die in de winkels liggen, maken dat wachten gelukkig een stukje fijner. En dan hebben we het nog niet over de lading strooigoed die we inmiddels in huis hebben. Maar dat strooigoed komt goed van pas, want wij kwamen op Uit Paulines Keuken dit heerlijke recept voor strooigoed-fudge met maar drie ingrediënten tegen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de fudge met strooigoed

  • Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op laag vuur. Voeg de stukjes pure chocolade toe en roer door elkaar zodat de chocolade gaat smelten. Wanneer het mengsel een dikke pasta wordt, haal je de pan van het vuur.
  • Voeg vervolgens het strooigoed toe aan het pannetje en meng alles door elkaar. Houd een beetje van het strooigoed achter om mee te garneren.
  • Bekleed een schaal (20×10 centimeter) met bakpapier. Giet het mengsel in de schaal en druk het iets aan met een spatel of lepel. Garneer de fudge met nog wat extra strooigoed.
  • Zet de schaal met fudge in de koelkast en laat minimaal vier uur opstijven.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Sinterklaasstoofpotje met pepernoten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Uit Paulines Keuken | Beeld: Videostill Eten met Ons

Ingrediënten
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 250 gram pure chocolade
  • 150 gram strooigoed