26 januari 2022
Redactie Kookfans

Perfect voor fans van Heel Holland Bakt!

Koken is hartstikke leuk en lekker natuurlijk. Maar genieten van hoe andere mensen in de keuken staan doen we natuurlijk óók heel graag. Geen wonder dus dat kook- en bakprogramma’s het zo ontzettend goed doen op tv. Enne: daar komt binnenkort dus nóg een smakelijke serie bij. We vertellen er je alles over!

High Tea Challenge

Niets zo lekker als een uitgebreide high teatoch? Een goede pot met thee, de heerlijkste scones, brownies en andere overheerlijke lekkernijen…wij krijgen er nooit genoeg van! Maar om nu elke week uitgebreid een high tea bij elkaar te bakken? Dat is een béétje te veel van het goede. Gelukkig kun je binnenkort genieten van het nieuwe programma High Tea Challenge, dat in het teken staat van thuisbakkers en hun allerlekkerste creaties.

Thuisbakcompetitie

In het gloednieuwe programma High Tea Challenge gaan elke week vier amateur-thuisbakkers de strijd met elkaar aan om te bepalen wie van hen de mooiste en lekkerste high tea kan maken. Van maandag tot en met donderdag nodigt steeds één thuisbakker de andere kandidaten bij hen thuis uit voor een complete high tea. De gasten beoordelen de high tea op verschillende punten. Na de laatste weekaflevering rolt de winnaar van die week uit de bus!

Bijzondere thema’s

De kandidaten beginnen met het bepalen van hun persoonlijke thema. Die thema’s zijn heel divers: van Suriname, glitter & glamour en de onderwaterwereld, tot summer, carnaval en Friesland. Na het kiezen van het thema moeten ze meteen (letterlijk) aan de bak: ze hebben vier uur de tijd om hun high tea voor te bereiden. En dat is niet niks. Er moeten namelijk een hartig gerecht, een zoethartige hap en een zoete afsluiter op tafel staan. En die tafel moet natuurlijk ook pico bello gedekt zijn.

Lekker kijken

Klinkt bijzonder goed toch? Hoewel we nog even moeten wachten op het nieuwe seizoen Heel Holland Bakt, is High Tea Challenge al iets sneller op tv. Vanaf 28 februari kun je namelijk vanaf maandag tot en met donderdag om 20.00 uur van het programma genieten. High Tea Challenge zal te zien zijn bij Net5 en op KIJK.nl.

Lees ook: Janny van der Heijden onthult geheim over nieuw seizoen Heel Holland Bakt

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Net5 | Beeld: Pexels, Sebastian Coman