20 + 4 uur min.
6-8 pers.

Deze chocoladetruffels zijn de droom van elke chocoladeliefhebber

Komt er visite over de vloer? Dan is het wel zo leuk om iets lekkers in huis te hebben. Met deze romige en smakelijke chocoladetruffels maak jij gegarandeerd indruk op je gasten. Dat je ze met slechts drie ingrediënten maakt en dat het recept ontzettend makkelijk is, kun je dan ook maar beter niet vermelden. Dat geheimpje blijft onder ons!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de chocoladetruffels:

  • Doe de volvette slagroom en de chocoladestukjes in een grote, magnetronbestendige kom en meng tot gecombineerd. Verwarm in de magnetron voor zo’n 3 minuten. Laat de kom ongeveer 4 minuten staan en klop dan tot een glad en glanzend mengsel, ongeveer 4 minuten.
  • Dek het mengsel (dus niet alleen de kom) af met vershoudfolie en zet het in de koelkast tot het stevig genoeg is om te vormen, minstens 4 uur.
  • Als het mengsel stevig genoeg is, is het tijd om er balletjes van te maken. Gebruik een eetlepel om de chocolade op te scheppen en rol in balletjes van ongeveer 2,5 centimeter. Rol de balletjes chocolade gelijk door het cacaopoeder of de poedersuiker (of een mix van beide).
  • Bewaar de chocoladetruffels in de koelkast tot je ze gaat serveren. Geniet ervan!

Wil je de chocoladetruffels liever zuivelvrij maken? Dan kun je de volvette slagroom vervangen door 475 milliliter volle kokosmelk of 2 rijpe avocado’s.

Wil

Lees ook: Recept: no-bake mokka-cheesecake met chocoladeglazuur

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash, Nico Wijaya

Ingrediënten
  • 475 milliliter volvette slagroom
  • 595 gram halfzoete chocolade, in stukjes
  • 190 gram ongezoete cacaopoeder of 250 gram poedersuiker (of een mix)