Vivian

Je kunt ze nog heel goed gebruiken in de keuken

In onze keuken is altijd wel een doosje eieren te vinden. Om een heerlijk omeletje mee te maken, een quiche mee te bakken of voor een lekkere pasta carbonara. De eierschalen belanden bij ons meestal in de prullenbak of bij het GFT-afval. Best zonde, want je kunt ze nog goed gebruiken. Met deze lifehack geef je je eierschalen een tweede leven: je kunt ze namelijk gebruiken om je blendermessen te slijpen.

Een tweede leven

Eerder deelden we al dat je koffie lekkerder kunt maken door gebruik te maken van lege eierschalen. Ook hebben de schalen veel gezondheidsvoordelen. Ze linea recta in de prullenbak gooien is dus hartstikke zonde. Dat bevestigt ook deze lifehack: je kunt eierschalen namelijk gebruiken om je blendermessen een slijpbeurt te geven.

Hoe ga je te werk?

Om het beste effect te krijgen, kun je je lege eierschalen eerst het beste in de vriezer bewaren. Op deze manier hoef je ze niet te wassen en gaan ze niet rotten. Doe de gebruikte eierschalen in een ziplockzakje in de ijskast. Wanneer je het idee hebt dat de messen in je blender niet heel goed hun werk meer doen, is het tijd om de bevroren eierschalen erbij te halen. Doe een handjevol eierschalen in de blender en giet hier water bij in. Zorg ervoor dat de eierschalen onder water staan. Nu is het tijd om te blenden, totdat de eierschalen verpulverd zijn. Let op dat je het water met de eierschalen niet zomaar door de afvoer giet, want de lege schalen kunnen voor verstopping zorgen. Zeef ze eruit en gooi ze in de prullenbak of op de composthoop. Geef je blender vervolgens een goede poetsbeurt en binnen een mum van tijd is die weer als nieuw. Ideaal!

Lees ook: Lifehack: op deze manier breng je verwelkte groente weer tot leven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TheKitchn | Beeld: Unsplash, Caroline Attwood