Ingrediënten
  • Voor het brood:
  • 1 ei
  • 20 gram suiker
  • 4 gram instant gist
  • 200 gram broodmeel
  • 3 gram zout
  • 80 milliliter warme melk
  • 30 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • Voor de knoflooksaus
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel mayonaise
  • 1 theelepel suiker
  • Een halve lente-ui, fijngehakt
  • 13 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 140 gram geraspte mozzarella
Sabine
90 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Voor het brood:
  • 1 ei
  • 20 gram suiker
  • 4 gram instant gist
  • 200 gram broodmeel
  • 3 gram zout
  • 80 milliliter warme melk
  • 30 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • Voor de knoflooksaus
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel mayonaise
  • 1 theelepel suiker
  • Een halve lente-ui, fijngehakt
  • 13 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 140 gram geraspte mozzarella

Kaasfans opgelet!

Een knoflookbrood mag bij de wekelijkse borrel eigenlijk niet ontbreken. Staat er tijdens die borrel ook vaak een blokje kaas op tafel? Combineer de twee lekkernijen dan en maak dit knoflookbrood met superroyale kaaslaag.

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Maak als eerst het brood: breek het ei in een kom, klop los en zet een derde van het ei apart. Voeg daarna de suiker en gist toe en roer goed. Voeg daarna ook de broodbloem, zout en warme melk toe. Kneed tot een soepel deeg. Kneed als laatst de boter door het deeg.
  • Maak een bol van het deeg en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het deeg 1 uur in de oven rijzen op 30 °C, of laat het rijzen op een warme plek in het huis.
  • Maak daarna de knoflooksaus: doe het overgebleven ei in een kom met de boter, suiker, mayonaise en lente-ui en roer. Meng daarna ook de knoflook door de boter.
  • Haal het deeg uit de oven en druk plat. Zorg er wel voor dat het deeg mooi rond blijft. Snijd daarna met een mes een ruitpatroon in het deeg (maar zorg ervoor dat je de bodem niet doormidden snijdt).
  • Smeer daarna de knoflookboter over het deeg.
  • Verdeel daarna de mozzarella in de gleuven die je eerder met het mes in het brood sneed.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: kaneelbroodjes met pindakaasvulling en pindakaastopping

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delicious day | Beeld: Unsplash, Madara Moroza