Ja echt!

Eierschalen belanden bij ons vaak meteen in de prullenbak of bij het GFT-afval. Best zonde, aangezien je er nog een heleboel dingen mee kunt doen. Zo zitten eierschalen vol met calcium, wat zowel wonderen doet voor je huid als voor je compost. Ook doen eierschalen veel voor de smaak van je koffie.

Ga jij dit proberen?

Koffie

Door eierschalen toe te voegen aan je koffie, wordt je straffe bak minder bitter. Dan maar wat gebroken stukjes eierschaal in je koffie doen en dat opdrinken? Nee, dit is niet aan te raden. Er zijn twee manieren waarop je eierschalen aan je koffie kunt toevoegen.

Allereerst is het wel belangrijk om je eierschalen goed schoon te maken. Als je een gekookt eitje maakt, ben je al een heel eind. Door je eieren zo’n 10 minuten te koken, worden schadelijke bacteriën gedood. Om er helemaal zeker van te zijn dat alle bacteriën worden gedood, is het aan te raden om de eierschalen daarna nog 10 minuten te bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden, zo meldt Healthy Food Tribe op hun website. Lees hieronder de twee manieren waarop je eierschalen kunt toevoegen aan je koffie.

  1. Je kunt ervoor kiezen om wat geplette stukjes eierschaal aan je filtermaling toe te voegen en vervolgens koffie te zetten. Zo ben je ervan verzekerd dat je geen eierschalen in je koffie terug vindt.
  2. Doe de schoongemaakte eierschalen in een keukenmachine en laat net zo lang draaien tot de eierschalen zijn vermaald tot poeder. Je kunt vervolgens een snuf(je) van dit poeder door je koffie doen. Zo krijg je meteen extra calcium binnen. Dit poeder kun je overigens ook door smoothies of pastasauzen doen.

Koffiemok schoonmaken

Als je een fervent koffiedrinker bent, is er een grote kans dat je mokken in je kast hebt staan met permanente koffieaanslag. Dit probleem kun je verhelpen met eierschalen. Verkruimel een eierschaal in de mok en voeg heet water toe. Laat een nachtje staan en de volgende dag is de aanslag opgelost.

Lees ook: 7x de lekkerste gevulde eieren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Healthy Food Tribe, My Recipes | Beeld: Unsplash