Ingrediënten
  • 3 eieren, dooier en eiwit gescheiden
  • 100 milliliter bruiswater (sparood)
  • 25 gram spinazie, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse peterselie, gesneden + een beetje extra
  • 1 eetlepel verse dille, gesneden + een beetje extra
  • 30 + 20 gram geraspte mozzarella
  • 30 + 20 gram geraspte cheddarkaas
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel boter
13 mei 2019
10 min.
1 á 2 pers.

Dit is de luchtigste omelet die je ooit hebt gehad

Wie de saaie Hollandse boterham voor de lunch wat wil opvrolijken, kan dat doen door ‘m te beleggen met een omelet. Maar ook de omelet zelf kun je wat jeu geven door die extra luchtig te bereiden. Houd je wel van een luchtige omelet en ben je gek op kazen? Dan heb je aan deze superluchtige omelet met drie soorten kaas een goed recept!

Deze omelet wordt ook wel een soufflé-omelet genoemd.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de eiwitten in een grote, vetvrije kom. Schenk hier het bruiswater bij en klop dit op met een mixer tot een luchtige, witte massa ontstaat.
  • Voeg daarna de eidooiers toe aan het mengsel, samen met de spinazie, de peterselie, 30 gram mozzarella, 30 gram cheddar en de parmezaanse kaas. Roer kort tot de ingrediënten zijn vermengd.
  • Smelt een klontje boter in een koekenpan en schenk het eimengsel hierin. Laat het op laag vuur garen.
  • Verdeel de rest van de mozzarella en cheddar over de soufflé wanneer de bovenkant niet meer zo vochtig oogt. Plaats een deksel over de koekenpan zodat de kaas kan smelten of plaats de omelet twee minuten onder een grill.  
  • Serveer met de rest van de dille en peterselie.

Lees ook: Zo maakt Gordon Ramsay zijn luchtige pannenkoeken

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tastemade | Beeld: Videostill Tastemade

Ingrediënten
  • 3 eieren, dooier en eiwit gescheiden
  • 100 milliliter bruiswater (sparood)
  • 25 gram spinazie, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse peterselie, gesneden + een beetje extra
  • 1 eetlepel verse dille, gesneden + een beetje extra
  • 30 + 20 gram geraspte mozzarella
  • 30 + 20 gram geraspte cheddarkaas
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel boter