Deze tip gaat je een hoop geld besparen

We hebben allemaal weleens de fout gemaakt om die bloemkool of broccoli in de koelkast nét niet op tijd op te eten. En ja, dan tref je een sneue, vergeelde broccoli aan. In de prullenbak en opnieuw een bezoekje aan de supermarkt dan maar? Dat hoeft niet, volgens deze vrouw. Op TikTok deelt zij een geweldige lifehack om verwelkte groente weer tot leven te brengen. Dat scheelt je weer geld én je hoeft minder weg te gooien. Ideaal!

TikTok

Het is doodzonde om etenswaren die nét niet meer goed zijn linea recta in de prullenbak te gooien. Vooral als dat helemaal niet nodig is. Deze vrouw bewijst op TikTok dat je een verwelkte, vergeelde broccoli nog makkelijk tot leven kunt wekken én dus op kunt eten. Scheelt weer weggooien en je hoeft geen nieuwe te kopen.

Weer vers

Hoe ze dat doet? Dat is heel makkelijk. Ze snijdt het uiteinde van de stronk af en zet de broccoli met de stronk in een glas water. Vervolgens zet ze het glas met de broccoli in de koelkast. Wanneer ze de koelkast weer opent, ziet de groente er weer prachtig groen en levendig uit. Hoelang je de broccoli in de koelkast moet laten staan, wordt niet duidelijk uit het filmpje. Wij raden aan de broccoli in ieder geval een uur of twee te laten rusten en controleer vervolgens regelmatig of-ie weer als vers is.

Verbaasde reacties

Binnen een mum van tijd ging de TikTok-hack viral en de video is inmiddels al ruim een half miljoen keer bekeken. “Serieus? Dit zouden ze op het nieuws moeten laten zien”, reageert een gebruiker verbaasd. “Wat?! Ik wilde dat ik me kon verontschuldigen tegen de vele broccoli’s die ik weg heb gegooid”, schrijft een ander. “Dit had ik ongeveer zeventien broccoli’s geleden moeten weten.”

Bekijk de lifehack hieronder:

@alesharuddenklau

Good as new! ?? #lifehack #fyp

? Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

Lees ook: Met dit trucje maak je perfecte spiegeleieren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok | Beeld: Unsplash, Annie Spratt