Ingrediënten
  • 400 gram (farfalle) pasta
  • 150 gram gerookte spekjesreepjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 300 milliliter slagroom
  • 150 gram (diepvries)erwten
  • 60 gram Parmezaanse kaas + extra om te garneren
  • Verse peterselie naar smaak, fijngesneden
  • Verse salie naar smaak, fijngesneden
  • Peper naar smaak
30 min.
4 pers.

Het is zo lekker!

Gordon Ramsay is de beroerdste niet en deelt regelmatig een heerlijk recept op een van zijn social media-kanalen. Ook geeft hij advies als een recept telkens weer mislukt. Zo vinden velen een pasta carbonara overheerlijk, maar kan het lastig zijn om te maken, omdat er een eierdooier in moet en deze kan stollen. Herkenbaar? Dan biedt Gordon Ramsay een gerecht dat bekend staat als de makkelijke versie van pasta carbonara en het is minstens zo lekker.

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta volgens de verpakking al dente.
  • Bak ondertussen de spekreepjes in de pan op een hoog vuur. (Voeg geen extra olie toe, maar laat de spekreepjes bakken in hun eigen vet).
  • Voeg na 3 á 4 minuten de knoflook toe en bak dit een minuut mee op een middelhoog vuur.
  • Schenk daarna de slagroom in de pan en breng dit aan de kook. Laat de pan vervolgens op een middelhoog vuur staan voor 5 minuten of tot de saus dikker is geworden.
  • Voeg de erwten toe en kook deze 3 á 4 minuten mee.
  • Roer vervolgens de Parmezaanse kaas door de saus.
  • Giet de past af en voeg dit toe aan de saus. Roer dit goed door elkaar.
  • Breng de pasta op smaak met peterselie en salie. Voeg eventueel nog wat peper toe.
  • Verdeel de pasta over de borden en sprenkel nog wat Parmezaanse kaas over de pasta heen.
  • Geniet van je ‘pasta carbonara’!

Lees ook: Zo maak je simpele nachos in de stijl van een Big Mac!

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: CookStr. | Beeld: Pixabay

Ingrediënten
  • 400 gram (farfalle) pasta
  • 150 gram gerookte spekjesreepjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 300 milliliter slagroom
  • 150 gram (diepvries)erwten
  • 60 gram Parmezaanse kaas + extra om te garneren
  • Verse peterselie naar smaak, fijngesneden
  • Verse salie naar smaak, fijngesneden
  • Peper naar smaak