Redactie Kookfans

Het heeft een heel goede reden

Wanneer je denkt aan een plakje brood, dan denk je al snel aan een boterham. Boter, kaas of een plakje worst… Allemaal prima combinaties. Ook bruine suiker op brood klinkt niet als een gekke combi, toch? Maar brood blijkt dus ook een heel handige functie te hebben in de keuken, en dan in het bijzonder bij het bewaren van bruine suiker…

Brood: veelzijdig en smakelijk

Een plak brood is natuurlijk hartstikke veelzijdig. Met een paar bladen sla en verse groenten heb je in een handomdraai een broodje gezond bij je lunch. Misschien ga je wel voor een klassiek wentelteefje, of juist met banaan of Nutella. En natuurlijk mogen we tosti’s niet vergeten, zoals dit heerlijke exemplaar met brie, perzik en honing. Maar ook als tool is een plak brood hartstikke handig in de keuken. En dan bedoelen we niet een vergeten plakje brood dat zo hard is geworden dat je’m kunt gebruiken als snijplank…

Brood en bruine suiker

Misschien sta je er niet bij stil, maar het is ontzettend handig om een plak brood bij je bruine suiker of basterdsuiker te bewaren. Het komt immers vaak voor dat je bruine suiker hard wordt wanneer je deze een poos niet gebruikt. Velen van ons zullen wel ergens een zak bruine suiker hebben liggen, maar ga maar na: hoe vaak gebruik je dit nu echt? ‘Gewone’ suiker volstaat in de meeste gevallen en is meestal nog goedkoper ook. Misschien heb je ooit een zak bruine suiker aangeschaft voor een bakproject, en ligt die nu al enkele maanden in een hoek van je provisiekast te wachten tot je opnieuw een appelcider donut-cake maakt, of een makkelijke appeltaart. Dikke kans dat  je dan geen losse collectie suiker meer hebt, maar meer een soort baksteen van zoetigheid. En dát is nu precies waarom je een plakje brood bij je bruine suiker moet bewaren.

Hard + hard = zacht

Brood zorgt er namelijk voor dat je suiker gewoon zacht blijft! Het klinkt misschien onlogisch: brood wordt hard als je het laat liggen, en suiker ook. Hoe zouden deze twee elkaar mogelijk kunnen verhelpen? Toch is het zo. Extra voordeel is dat de suiker voorkomt dat het plak brood gaat schimmelen. Ook daar hoef je je dus geen zorgen om te maken. Ennn…mocht deze lifehack nu een paar maanden te laat voor je zijn omdat je basterdsuiker al helemaal uitgehard is? Geen zorgen: Kookfans heeft natuurlijk ook een hack voor je om je bruine suiker weer zacht te krijgen.

Lees ook: Recept: koffietaart met knapperige kaneelsuikertopping

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: DIY n Crafts | Beeld: Unsplash, Nathan Dumlao