20 min.
2 pers.

Beter kunnen we de dag niet beginnen

Van wentelteefjes krijgen we nooit genoeg. De traditionele wentelteefjes zijn natuurlijk al verrukkelijk, maar toch weet men nog altijd nieuwe variaties te bedenken. Zo ook deze opgerolde wentelteefjes met een heerlijke vulling van gebakken banaan. Wij duiken vast de keuken in!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de opgerolde wentelteefjes met banaan:

  • Schil de bananen en snijd ze in plakken.
  • Verhit 2 eetlepels kokosolie in een koekenpan en doe de plakjes banaan erin.
  • Strooi 2 eetlepels suiker over de banaan en bak goudbruin.
  • Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Snijd de korsten van het casinobrood af en rol met een deegroller de plakken brood plat.
  • Leg in het midden van elk brood een eetlepel gebakken banaan.
  • Meng het ei, 1 eetlepel suiker en de melk in een klein schaaltje. Klop de ingrediënten goed door elkaar.
  • Smeer met een kwast beide randen van het brood in en rol het op.
  • Verhit opnieuw wat kokosolie in een koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Haal elke rol door het eiermengsel en leg in de pan.
  • Bak de rolletjes rondom goudbruin.
  • Haal uit de pan en rol ze door de kaneelsuiker.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hieronder de video met instructies:

Ook lekker: Aardbei-rabarbertaart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Shays Eats | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 2 bananen
  • 2 eetlepels kokosolie + extra om in te bakken
  • 3 eetlepels suiker
  • 5 plakken wit casinobrood
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • 20 gram kaneelsuiker