1 uur 15 min.
1 pers.

Een nieuwe combinatie voor je tosti is altijd het proberen waard

Welke combinatie stop jij het liefst onder het tosti-ijzer? Ga je voor de traditionele versie met ham en kaas, of mag het van jou wel een tikkeltje specialer? Zo ja, dan is deze bijzondere combinatie van brie en perzik een echte aanrader. Met de chili-honing krijgt de tosti net wat meer pit. Binnenkort maar eens proberen bij de lunch!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Bereid eerst de pittige honing. Meng hiervoor de honing en chilivlokken in een pannetje op laag vuur. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Verwijder de pan dan van het vuur en laat de honing een uurtje afkoelen.
  • Zeef de honing om de chilivlokken eruit te halen. Teveel gemaakt? Deze honing is drie maanden houdbaar in de koelkast in een goed afgesloten bakje.
  • Meng de gesneden perziken in een klein schaaltje met een flinke snuf zout en twee eetlepels van de pittige honing. Zet aan de kant.
  • Verwarm de pan of het tosti-ijzer. Bestrijk beide sneden brood met mayonaise. Leg één snee in de pan of in het verwarmde tosti-apparaat, met de mayonaisekant naar beneden.
  • Leg bovenop deze snee brood de brie en het perzikmengsel. Besprenkel met zeezout. Leg de andere snee brood erbovenop, met de mayonaisekant naar buiten.
  • Bak al draaiende in de pan of laat het tosti-ijzer zijn werk doen. De tosti is klaar als de kaas gesmolten is en het brood goudbruin kleurt.
  • Geniet van deze nieuwe tosticombi!

Ook lekker: Zomerse witte sangria met galiameloen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 170 gram honing
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 perzik, ontpit en gesneden
  • Zout
  • 2 theelepels mayonaise
  • 2 sneetjes brood
  • 170 gram brie, gesneden in dunne plakken