Vivian

Met deze hack is je bruine suiker in een mum van tijd weer zacht

Zo nu en dan wat basterdsuiker door de rijstepap is héérlijk. Of misschien ga je wel een lekker recept maken, zoals deze appelkruimelblondies met vanille-ijs, waar je ook wat scheppen bruine suiker voor nodig hebt. Wat een teleurstelling is het dan als je bruine suiker een keiharde klomp is geworden. Maar no worries, met deze hack is dat probleem zo opgelost. 

Voorkomen is beter dan genezen

Eerder deelden we al enkele tips om te voorkomen dat de bruine suikerkorrels aan elkaar vast gaan plakken en zo een grote klomp vormen. Zo kun je je bruine suiker beter bewaren in een afsluitbaar bakje, in plaats van in het zakje waarin het komt. Een andere oplossing zijn marshmallows. Doe een paar van deze lekkernijen in de zak of bak met bruine suiker en de marshmallows voorkomen dat de suiker hard wordt. De marshmallows zullen langzamerhand wel hard worden, dus houd even in de gaten wanneer de marshmallows hard worden en vervang ze dan voor twee à drie nieuwe marshmallows.

Weer zacht maken

Heb je deze tips nog niet geprobeerd en is je basterdsuiker tóch hard geworden? Geen probleem, ook daar is een hack voor. Doe de hard geworden suiker in een hersluitbaar plastic keukenzakje. Ga uit van zo’n 5 milliliter water voor 250 gram suiker en giet dat over de suiker in het zakje. Vervolgens sluit je het zakje – zorg ervoor dat je er zoveel mogelijk extra lucht uitknijpt. Leg het zakje 15 seconden in de magnetron, op de hoogste stand. Maak je geen zorgen als een deel van de suiker gesmolten is, dat is namelijk de bedoeling. Kneed met je vingers vanuit deze zachte delen ook de harde brokken los. Op deze manier wordt je bruine suiker weer lekker zacht. Heb je geen magnetron, maar wel wat meer geduld? Dan kun je het plastic zakje met suiker en water ook een half uurtje laten rusten om vervolgens te gaan kneden.

Lees ook: 7 onverwachte etenswaren die extreem veel suiker bevatten

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: FavorFlav | Beeld: Unsplash, Youjeen Cho