Recept: Nutella wentelteefjes

20 min.
4 pers.

Je wil je dag nooit meer anders beginnen!

Is er iets beter dan Nutella? Nee, wij denken het niet. Nou ja, misschien deze wentelteefjes gevuld met Nutella. Maak het af met wat frambozen, slagroom en poedersuiker en onze dag kan niet meer stuk. Wij leggen uit hoe je deze overheerlijke Nutella wentelteefjes maakt. Binnen twintig minuten staan ze op tafel. Genieten!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk

  • Klop de eieren, volle melk, suiker en vanille-extract samen in een middelgrote kom. Kies een kom waar je het brood straks makkelijk in kan dippen.
  • Neem een sneetje brood en smeer deze in met ongeveer een vierde van de Nutella. Leg er nog een stuk brood bovenop. Herhaal met de resterende plakjes tot je vier Nutella-broodjes hebt.
  • Verhit een grote pan boven middelhoog vuur en vet deze in met de boter.
  • Doop elk Nutella-broodje in het eimengsel en bedek beide kanten van de sandwich volledig. Dip indien gewenst opnieuw.
  • Zet het vuur nu op middellaag. Plaats de Nutella-broodjes in de pan. Bak ze ongeveer 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Draai de broodjes om en bak ze nog eens 2 minuten, totdat beide kanten goudbruin van kleur zijn.
  • Serveer de wentelteefjes met wat slagroom, poedersuiker en frambozen of aardbeien.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: no-bake Nutella cheesecake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Spruce Eats | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 8 sneetjes briochebrood
  • 4 eieren
  • 80 milliliter volle melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 228 gram Nutella
  • 2 eetlepels boter
  • Voor garnering: frambozen/aardbeien, slagroom en poedersuiker