Ingrediënten
  • 150 gram bloem voor de kaneelsuikertopping + 200 gram voor het taartbeslag
  • 75 gram bruine suiker voor de kaneelsuikertopping + 25 gram voor de vulling
  • 1 theelepel kaneel voor de kaneelsuikertopping + 1/2 theelepel voor de vulling
  • 1 theelepel zout voor de kaneelsuikertopping + 1/2 theelepel voor het taartbeslag
  • 170 gram ongezouten boter voor de kaneelsuikertopping + 115 gram voor het taartbeslag
  • 62 gram pecannoten, grof gehakt voor de kaneelsuikertopping + 125 gram voor de vulling
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 200 gram kristalsuiker voor het taartbeslag + 200 gram voor het glazuur
  • 2 eieren
  • 1 1/2 theelepels vanille-extract
  • 240 milliliter zure room
  • 2 eetlepels volle melk
120 min.
12 pers.

Hiermee blaas je je bezoek omver

Als we mensen op de koffie krijgen, serveren we daar graag een puntje taart bij. De ene keer gaan we voor appeltaart, de andere keer voor monchou. Maar willen we onze gasten écht van hun sokken blazen, dan schotelen we ze deze koffietaart met kaneelsuikertopping voor. En dat lukt geheid. Soms vragen ze zelfs om een tweede puntje!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de koffietaart met kaneelsuikertopping:

  • Maak de kaneelsuikertopping. Meng hiervoor de bloem, bruine suiker, kaneel en het zout in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en doe deze bij het suikermengsel. Kneed de boter met je vingers door de suiker, zodat er een kruimelig mengsel ontstaat. Roer hier vervolges de pecannoten doorheen. Zet de kaneelsuikertopping apart.
  • Maak nu de vulling. Meng hiervoor in een andere kom de bruine suiker, kaneel en pecannoten.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een ronde springvorm in met boter. Meng in een kom bloem (gezeefd), bakpoeder en zout.
  • Mix boter en kristalsuiker in een kom met een handmixer op middelhoge snelheid. Wanneer het mengsel romig is, voeg je één voor één twee eieren toe, terwijl je tussendoor mixt. Doe ook het vanille-extract erbij. Voeg daarna in drie porties het bloemmengsel toe, afgewisseld met de zure room. Blijf tussendoor mixen.
  • Giet de helft van het beslag in de taartvorm. Strooi hierna de vulling eroverheen en giet hierna de andere helft van het beslag in de vorm. Strooi de kaneelsuikertopping gelijkmatig over het beslag.
  • Bak de taart ongeveer 55 minuten in de oven. Gebruik een tandenstoker of satéprikker om te kijken of de taart goed is. Wanneer de prikker er schoon uitkomt, is de taart gaar. Haal de taart uit de vorm en laat hem helemaal afkoelen.
  • Maak het glazuur. Meng hiervoor de suiker en melk. Sprenkel het glazuur over de taart en laat 5 minuten hard worden.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: makkelijke aardbeientaart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Born: Martha Stewart | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 150 gram bloem voor de kaneelsuikertopping + 200 gram voor het taartbeslag
  • 75 gram bruine suiker voor de kaneelsuikertopping + 25 gram voor de vulling
  • 1 theelepel kaneel voor de kaneelsuikertopping + 1/2 theelepel voor de vulling
  • 1 theelepel zout voor de kaneelsuikertopping + 1/2 theelepel voor het taartbeslag
  • 170 gram ongezouten boter voor de kaneelsuikertopping + 115 gram voor het taartbeslag
  • 62 gram pecannoten, grof gehakt voor de kaneelsuikertopping + 125 gram voor de vulling
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 200 gram kristalsuiker voor het taartbeslag + 200 gram voor het glazuur
  • 2 eieren
  • 1 1/2 theelepels vanille-extract
  • 240 milliliter zure room
  • 2 eetlepels volle melk