Sanne

Geen excuus meer om niet iets lekkers te gaan bakken!

Soms bedenk je midden op de dag dat je zin hebt om te bakken en dan moet het ook nú. Gelukkig kom je met vier, drie of zelfs twee ingrediënten al een heel eind. Wij verzamelden de lekkerste bakrecepten voor je, die je direct nadat je ze gelezen hebt, kunt gaan maken. Verwarm die oven maar vast voor!

1. Twee ingrediënten: Oreo Sushi

Misschien las je deze titel en dacht je: ‘Huh? Sushi is toch met rauwe vis? Dat smaakt toch niet met Oreo’s?’ En daar geeft de redactie je gelijk in. Maar dit is geen klassieke sushi: de sushi bestaat puur en alleen uit Oreo’s en melk. Makkelijk, lekker, en ontzettend creatief.

oreo sushi

2. Drie ingrediënten: Speculooscake

Voor de luie(re) bakkers onder ons hebben we nu hét recept. Deze Speculooscake maak je met maar drie ingrediënten en is in 35 minuten klaar. Alles wat je nodig hebt is Speculoospasta, bakpoeder en eieren.

3. Drie ingrediënten: Mars lavacake

Dat bakken soms hogere wiskunde lijkt, is ons al bekend. Prachtig natuurlijk, die ambacht, maar het mag soms ook wel even makkelijk. Neem nu eens deze Mars lavacake, je maakt dit gebakje met slechts drie ingrediënten: chocoladecakemix, instant chocoladepudding en Marsrepen.

4. Drie ingrediënten: Gesuikerde bladerdeegkoekjes

Deze Franse bladerdeegkoekjes, ook wel palmiers genoemd, zien eruit alsof je heel veel stappen moet doorlopen om ze te maken. Maar niets is minder waar, je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig, bladerdeeg, boter en (riet)suiker. In een paar eenvoudige stappen maak je de hartvormige gesuikerde koekjes, die een chique uitstraling hebben als je ze uitdeelt.

bladerdeegkoekjes

5. Drie ingrediënten: Speculaascake uit de airfryer

Een airfryer is ontzettend veelzijdig. Je maakt er veel meer in klaar dan alleen friet en snacks! Met een cakevorm specifiek voor je airfryer gaat er echter nóg een hele andere wereld voor je open. Bekijk bijvoorbeeld dit recept voor een lekkere speculaascake uit de airfryer maar eens. Het enige wat je nodig hebt is: speculaasjes, melk en bakpoeder.

speculaascake airfryer

6. Vier ingrediënten: Citroenkoekjes

Zo nu en dan is het leuk om je uren uit te sloven in de keuken voor een indrukwekkende taart, maar soms is een simpel recept net zo lekker. Dat bewijzen deze citroenkoekjes maar weer eens. Je hebt slechts vier ingrediënten en een kwartiertje van je tijd nodig om deze frisse koekjes te maken. Gebruik een citroencakemix, slagroom, eieren en poedersuiker.

citroenkoekjes

7. Vier ingrediënten: Chocoladecake

Als je een groot liefhebber bent van chocolade, dan wordt het je vaak moeilijk gemaakt als iemand je een stukje chocoladecake aanbiedt. Heerlijk! Natuurlijk kun je de cake ook zelf maken, maar het is vaak een tijdrovend klusje. Tenzij je deze chocoladecake maakt, die zelfs nog overwegend gezond is. Je hebt chocolade, kokosmelk, havermout en wat walnoten nodig.

Ook lekker: Recept: Kinder Chocolademousse met maar 2 ingrediënten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Pexels