35 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram Speculoospasta + 125 gram speculoospasta als topping
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 2 grote eieren

Ook met twee linker kokshanden moet deze cake te bakken zijn!

De een vindt het geen probleem om uren in de keuken te staan om wat lekkers in elkaar te flansen en de ander… die maakt het zichzelf het liefst zo makkelijk mogelijk. Voor de luie(re) bakkers onder ons hebben we nu hét recept. Deze Speculooscake maak je met maar drie ingrediënten en is in 35 minuten klaar. Aan de slag! 

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Smelt de 400 gram Speculoospasta in de magnetron, zodat het makkelijker te roeren is en doe in een kom. Voeg de bakpoeder toe en voeg daarna de eieren toe. Pas op dat de Speculoos niet te heet is.
  • Schenk het beslag in de bakvorm en bak daarna 30 minuten in de oven.
  • Laat de cake afkoelen en haal uit het bakblik. Smelt daarna ook de overige Speculoospasta en verdeel over de bovenkant van de cake. Garneer eventueel met verkruimelde Speculooskoekjes en chocolade. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fitwaffle Kitchen (@fitwafflekitchen)

 

Lees ook: Recept: Mars lavacake met slechts drie ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: FitWaffle Kitchen | Beeld: Pexels Any Lee, Lotus