Ingrediënten
  • 4 plakken wit brood
  • 1 kleine, gele ui
  • 1 selderijstengel
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram verse peterselie
  • 500 gram mozzarella
  • 1 zakje Parmezaanse kaas
  • 650 gram gemalen, magere rundvlees
  • 100 gram gemalen varkensvlees
  • 300 milliliter marinara saus
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels Worcestershire saus
  • 2 eetlepels zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Halve theelepel zwarte peper
  • 0,75 gram rode pepervlokken
Rowan Hattu
Ingrediënten
  • 4 plakken wit brood
  • 1 kleine, gele ui
  • 1 selderijstengel
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram verse peterselie
  • 500 gram mozzarella
  • 1 zakje Parmezaanse kaas
  • 650 gram gemalen, magere rundvlees
  • 100 gram gemalen varkensvlees
  • 300 milliliter marinara saus
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels Worcestershire saus
  • 2 eetlepels zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Halve theelepel zwarte peper
  • 0,75 gram rode pepervlokken

Plus een lekker recept!

Iedereen heeft wel eens mozzarella moeten raspen. En iedereen weet ook dat het moeilijk kan zijn om zachte kaas te raspen. Je kunt natuurlijk al zo’n kant en klaar zakje kopen, maar een heerlijk vers blok mozzarella is toch nét wat lekkerder. Met deze hack gaat je dat lukken! 

De truc

Deze TikTok pagina deelt gelukkig hét geheim om een blok mozzarella te raspen. En heel eerlijk, het is echt super makkelijk! Maar wat is de truc? Plaats je mozzarella een half uur in de vriezer of totdat je mozzarella mooi en stevig is voordat je begint met raspen. Zo simpel is het!

@theres.food.at.homeHow to shred softer cheeses.? Love You So – The King Khan & BBQ Show

Italiaans gehaktbrood

Als je goed nadenkt, is deze methode zó logisch. En door deze hack is de stap om een vers mozzarella blok te kopen natuurlijk een stuk makkelijker geworden. Waarschijnlijk denk je bij mozzarella meteen aan de Italiaanse keuken, toch? Als je staat te popelen om deze hack te proberen, dan is dit Italiaanse gehaktbrood recept een leuke upgrade van het traditionele recept.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Italiaans-gehaktbrood-kaas

Zo maak je dit Italiaanse gehaktbrood met mozzarella:

  • Plaats een rek in het midden van de oven en het tweede rek in het bovenste deel van de oven op 190 graden Celsius.
  • Scheur 4 sneetjes wit brood in kleine stukjes en stop deze in de keukenmachine. Maal dit ongeveer 10 seconden, totdat het brood fijngemalen is en stop dit in een grote kom.
  • Doe vervolgens 1 fijngehakte kleine gele ui, 1 selderijstengel en 3 teentjes knoflook grof gesneden, 120 gram verse peterselie in de keukenmachine en pulseer dit tot alles fijngemalen is.
  • Zet 2 eetlepels verse peterselie in de koelkast voor garnering.
  • Rasp 400 gram mozzarella op de grote gaten van de rasp en bewaar dit voor de topping van het gehaktbrood.
  • Rasp 100 gram mozzarella op de kleine gaatjes van de rasp.
  • Voeg de Parmezaanse kaas, het mager gemalen rundvlees, gemalen varkensvlees, de marinara saus, 1 groot ei, de Worcestershire saus, 2 eetlepels zout, 1 theelepel Italiaanse kruiden, een halve theelepel zwarte peper en de rode pepervlokken toe en meng dit tot een goed mengsel met je handen.
  • Doe het mengsel in een ovenschaal en vorm er met je handen een brood van.
  • Bak het brood op het middelste rooster tot het door en door gaar is voor 55 min – 1 uur.
  • Haal uit de oven en schep overtollig vet in de ovenschaal voorzichtig weg en houdt de oven aan.
  • Schep de marinara saus over de bovenkant van het gehaktbrood en schep de resterende rond de zijkanten van het brood.
  • Bestrooi het gehaktbrood met de mozzarella.
  • Bak het brood dan nog voor ongeveer 3 minuten op het bovenste rooster en laat dit 10 minuten afkoelen.
  • Bestrooi dit met de peterselie en snijd dit in plakjes.
  • Buon appetito!

Lees ook: Recept: de allerlekkerste Italiaanse gehaktballetjes volgens Gordon Ramsay

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: thekitchn | Beeld: Pexels, Videostill America’s Test Kitchen