Sabine
10 + 4 uur opstijven min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 170 gram pure chocolade
  • 375 gram kokosmelk
  • 220 gram (glutenvrije) havermout
  • Twee handjes walnoten

Het hoeft niet in de oven én je maakt ‘m simpel glutenvrij

Als je een groot liefhebber bent van chocolade, dan wordt het je vaak moeilijk gemaakt als iemand je een stukje chocoladecake aanbiedt. Heerlijk! Natuurlijk kun je de cake ook zelf maken, maar het is vaak een tijdrovend klusje. Tenzij je deze chocoladecake maakt, die zelfs nog overwegend gezond is! 

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Hak de chocolade fijn en doe in een kom.
  • Doe de kokosmelk in een pannetje en verwarm tot het tegen het kookpunt aanzit. Giet de kokosmelk daarna over de chocolade.
  • Laat een minuutje staan en roer daarna. Roer niet meteen, want dan koelt de kokosmelk juist af.
  • Voeg daarna de havermout toe en roer.
  • Bekleed een kleine springvorm of bakvorm met bakpapier en vet in met wat boter. Giet daarna het beslag in de vorm. Gebruik een spatel om het mengsel gelijkmatig over de vorm te verspreiden. Verspreid daarna de walnoten over de cake en druk een klein beetje in de cake.
  • Laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Verwijder de springvorm en garneer de chocoladecake eventueel met fruit zoals aardbei of banaan.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: perencake met chocolade en ijs

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Cooking Foodie | Beeld: Unsplash, Jade Wulfraat