Marlieke

Het ingrediënt om iedere maaltijd mee op te leuken!

Knoflook en boter: wie is er niet dol op deze combinatie? Niet alleen op een toastje smaakt het goed, het is ook een verrukkelijke toevoeging aan de meeste gerechten. En precies om die reden zou je eigenlijk altijd een voorraadje knoflookboter achter de hand moeten hebben. Zo doe je dat.

Oppepper voor je gerecht

Nooit meer een smakeloos gerecht op tafel zetten? Knoflookboter is het ingrediënt dat je nodig hebt! De smaakmaker past namelijk erg goed bij veel verschillende keukens. Door de pasta, chili, boerenkoolstamppot, curry of noedels: zo’n klontje knoflookboter is bijna altijd een heerlijke toevoeging. Is het gerecht dat je gemaakt hebt een beetje flauw of saai? Voortaan is dat zo opgelost met je geheime voorraad smeuïge knoflookboter.

 Knoflookboter invriezen

Je eigen knoflookboter is zo gemaakt. Laat 230 gram boter zacht worden en meng dit met een flinke snuf zout (circa 2 theelepels) en met 8 uitgeperste knoflookteentjes. Voeg naar keuze nog verse kruiden als peterselie of bieslook toe.

Verdeel de knoflookboter in kleinere porties, zodat het makkelijker in te vriezen is. Gebruik bijvoorbeeld een ijsschep om ronde bolletjes knoflookboter op een met bakpapier beklede plaat te leggen. Zet deze plaat een paar uur in de vriezer totdat de bolletjes knoflookboter hard zijn geworden. Je kunt ze dan verplaatsen naar een diepvrieszakje. Je kunt de knoflookboter ook verdelen in een ijsblokjesvorm. Let op: de knoflooksmaak blijft vaak wel hangen in plastic bakjes. Houd dus een ijsblokjesvorm apart voor het invriezen van boter om te voorkomen dat al je koude drankjes straks een sterke knoflooksmaak hebben…

Houdbaarheid en gebruik

De bevroren knoflookboter is tot wel drie maanden houdbaar in de vriezer. Ontdooi de boter per portie wanneer je het toe wilt voegen aan een gerecht. We zetten alvast een paar van onze favorieten manieren om knoflookboter te eten op een rijtje:

Lees ook: Lifehack: zó kun je gehakt het beste invriezen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels, Daria Shevtsova