Ingrediënten
  • 350 gram penne of rigatoni
  • Peper en zout
  • 5 eetlepels boter
  • 450 gram champignons
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 60 milliliter volle melk
  • 60 milliliter kookroom
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 6 handjes spinazie
30 min.
4 pers.

Een romige maaltijd voor doordeweeks

Als je op zoek bent naar een snelle maaltijd, kom je al snel uit bij een simpele pasta met rode saus. Maar ook deze romige versie bomvol knoflook zet je in een handomdraai op tafel. Binnen een halfuurtje geniet je al van deze smaakvolle pasta.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pasta:

  • Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op: houd ongeveer 120 milliliter kookwater achterwege bij het afgieten.
  • Snijd de champignons in dunne plakjes.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Blijf roeren. Na ongeveer 3 minuten moet de boter goud kleuren. Voeg dan de champignons toe en bak deze ongeveer 8 minuten.
  • Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg deze ook toe aan de pan. Schenk de azijn in de koekenpan en breng de saus verder op smaak met peper, zout en chilivlokken. Laat de saus ongeveer 2 minuten koken, totdat de azijn is verdampt.
  • Voeg vervolgens de volle melk, kookroom en Parmezaanse kaas toe aan de pan. Doe de spinazie in de koekenpan en laat slinken. Schenk de gekookte pasta en het achtergehouden kookwater ook in de pan.
  • Roer alles voorzichtig samen zodat alle ingrediënten vermengd zijn met de saus. Laat nog 2 minuten pruttelen en haal dan de pan van het vuur.
  • Garneer met extra Parmezaanse kaas en eventueel chilivlokken.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Snelle en simpele Griekse kip met rijst

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 350 gram penne of rigatoni
  • Peper en zout
  • 5 eetlepels boter
  • 450 gram champignons
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 60 milliliter volle melk
  • 60 milliliter kookroom
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 6 handjes spinazie