Ingrediënten
  • 2 middelgrote kipfilets
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper, naar smaak
  • Snuf chilivlokken, optioneel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 30 gram roomboter
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels verse peterselie of koriander, gesneden
Christel
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 middelgrote kipfilets
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper, naar smaak
  • Snuf chilivlokken, optioneel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 30 gram roomboter
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels verse peterselie of koriander, gesneden

Begin jij al te watertanden?

Doordeweeks – en ook vaak genoeg in het weekend – hebben we geen zin om lang in de keuken te staan. Wij zijn dan ook gek op gerechten die je in een handomdraai maakt. Deze kipfilets staan in 15 minuten op tafel en is ook geschikt voor mensen die koolhydraatarm eten.

Heerlijk met wat broccoli!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Snijd de kipfilets in de lengte doormidden, zodat je 4 dunne kipfilets hebt.
  • Breng beide kanten van de filets op smaak met de Italiaanse kruiden, het zout, de peper en chilivlokken.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Bak beide kanten van de kipfilets zo’n 3 tot 4 minuten.
  • Schep de kipfilets uit de pan en voeg de roomboter, knoflook en peterselie of koriander toe.
  • Roer door tot de boter helemaal is gesmolten. Bak de knoflook lichtbruin.
  • Doe de kip weer in de pan en bak beide kanten van de filet 1 minuut en klaar is Kees!
  • Eet smakelijk.

Ook lekker: knoflook-kaastosti

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gimme Delicious | Beeld: Videostill YouTube Gimme Delicious