Vivian

Bespaart ruimte én is makkelijker te ontdooien

Na een bezoekje aan de supermarkt komen we steevast thuis met meer gehakt dan we nodig hebben voor het avondeten. Het is immers voordeliger om een grote portie in te slaan. De rest kun je makkelijk invriezen. Lijkt op dat moment een goed idee… Tót je die grote homp vlees probeert te ontdooien. Gelukkig vonden we op TikTok een handig trucje om gehakt in te vriezen, zodat je het op het moment suprême makkelijk en snel ontdooit. 

Lifehack

Stop jij je gehakt ook altijd met verpakking en al in de vriezer? Dat is misschien makkelijk, maar het neemt wel veel ruimte in. Daarnaast blijkt die grote homp vlees keer op keer toch lastig te ontdooien. Daarop bedacht een vrouw een handig trucje. Op TikTok begon ze een nieuwe challenge. “Laat me de lifehack zien die je een keer hebt gezien en die je nu elke dag gebruikt”, hoor je haar zeggen. “Ik ga wel eerst”, trapt ze de uitdaging af. 

Makkelijker ontdooien

In plaats van het gehakt in de verpakking in te vriezen, stopt ze het vlees in een diepvrieszakje. Dat bespaart al een hoop ruimte, maar de vrouw gaat nog een stapje verder. Met haar vuisten maakt ze het gehakt namelijk plat, tot ongeveer een centimeter dik. Vervolgens sluit ze het zakje en legt ze deze in de diepvries. Deze lifehack is niet alleen ruimtebesparend, het zorgt er ook nog eens voor dat het gehakt makkelijker te ontdooien is. Volgens de TikTokker bespaart dat flink wat tijd. “Twee keer zo snel als normaal”, schrijft ze bij de video. “Een uurtje ongeveer.” Handig!

Bekijk de video hieronder:

@sunnyboo72

Saves so much freezer room defrosts in 1/2 the time like a hr enjoy #lifehackvideo #lifehacks

? Ultimate life hacks – The Life Bath

Lees ook: Checklist: 15 gezonde producten om altijd op voorraad te hebben

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok | Beeld: Pexels, Angele J