Ingrediënten
  • 800 gram courgette spaghetti
  • 5 knoflooktenen, gehakt
  • 450 gram kipgehakt
  • 1 groot ei, opgeklopt
  • 50 gram parmezaanse kaas + wat extra als topping
  • 1 theelepel rode chilivlokken
  • Peper en zout naar smaak
  • Sap van een halve citroen
  • 4 eetlepels boter
  • Een handje verse peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
35 min.
4 pers.

Een heerlijk koolhydraatarm gerecht voor een doordeweekse avond

Het kost je vaak even wat werk, maar zelfgemaakte gehaktballetjes scoren altijd beter dan de kant-en-klare variant uit de supermarkt. Je brengt de boel namelijk zelf op smaak, waardoor de balletjes precies zo smaken als jij wil. Vandaag maken we kipgehaktballetjes in knoflookboter die goed samen gaan met een spaghetti van courgette. Lekker én koolhydraatarm.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • In een kom mix je het kipgehakt, 2 knoflooktenen, ei, parmezaanse kaas, peper, zout, peterselie en rode chilivlokken. Kneed met je handen goed door en maak vervolgens balletjes ter grootte van een eetlepel.
  • Voeg olijfolie in een grote pan en bak hierin de gehaktballen aan alle kanten bruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Laat de balletjes uitlekken op een keukenpapier.
  • Smelt in een schone pan de boter en voeg hier drie knoflooktenen aan toe. Voeg vervolgens de courgette spaghetti toe en roer door de knoflookboter.
  • Warm dit kort op en voeg de citroensap toe aan de courgette spaghetti.
  • Serveer de courgette spaghetti met de gehaktballetjes en top af met parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Kun je beter uitgebreid lunchen of dineren als je wilt afvallen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 800 gram courgette spaghetti
  • 5 knoflooktenen, gehakt
  • 450 gram kipgehakt
  • 1 groot ei, opgeklopt
  • 50 gram parmezaanse kaas + wat extra als topping
  • 1 theelepel rode chilivlokken
  • Peper en zout naar smaak
  • Sap van een halve citroen
  • 4 eetlepels boter
  • Een handje verse peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie