Christel

Voor ons geen straf

De dag beginnen met een glaasje lauw water en een schijfje citroen is een goede start van de dag. Je geeft je spijsvertering een boost en dit kan een handje helpen als je een paar kilo kwijt wilt raken. Diëtisten beweren echter dat deze zure dorstlesser helemaal niet zo goed werkt als velen denken. Houd je je aan een gezonde leefstijl? Dan werken deze drankjes effectiever in de strijd tegen de kilo’s.

IJskoud water
Goed, de dag starten met een glas lauw water klinkt veel aantrekkelijker dan ijswater achteroverslaan. Toch kun je die citroen beter inruilen voor een paar ijsklontjes. Door steenkoud water te drinken zet je je lijf aan het werk om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Hierdoor verbruik je meer calorieën.

Groene thee
De smakelijkste thee is het niet, maar het drinken van deze hete versnapering heeft veel voordelen. Zo bevat deze thee geen calorieën en helpt het drankje om vet sneller te verbranden. Zo bleek uit onderzoek dat mensen die vier koppen groene thee per dag dronken zo’n zes kilo meer verloren dan degenen die water nuttigden. Let op: drink verse, groene thee waar niets aan is toegevoegd. Voorverpakte (groene) thee bevat vaak veel suiker om de thee langer lekker te houden.

Koffie
Ben jij klaar om jezelf in het zweet te werken in de sportschool? Drink dan voor je trainingssessie twee koppen koffie. Uit onderzoek blijkt dat je na het nuttigen van deze cafeïnehoudende drank je je training langer en op een hoger tempo kunt volhouden. En wie langer en harder in de sportschool werkt, verbrandt meer calorieën. Wil je profiteren van de werking van koffie voordat je de sportschool induikt? Drink je koffie dan wel zwart.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Women’s Health Mag | Beeld: Pixabay