24 januari 2018
Sabine

Hoe zit het precies met groene thee?

Dat groene thee gezond is, is bij veel mensen wel bekend. Het drankje is goed voor het hart, vermindert de kans op een beroerte, kan helpen gaatjes in je tanden te voorkomen en daarnaast is het ook een goede boost als je wilt afvallen. Geen wonder dat veel mensen groene thee drinken. Maar bestaat er ook zoiets als té veel groene thee drinken?

IJzeropname
Te veel van wat dan ook is -uiteraard- niet goed. Wanneer je te veel groene thee drinkt kan het je lever beschadigen wat weer kan leiden tot bepaalde infecties. Ook heeft het volgens voedingsconsulent Mike Roussel andere nadelen. “De tannines in groene thee kunnen de heemijzeropname van het lichaam remmen.” Heemijzer is ijzer dat uit plantaardige bronnen komt, zoals bonen. Groene thee remt niet de ijzeropname uit bijvoorbeeld vlees.

Advies
Over het algemeen is groene thee gezond voor je en zijn er meer voordelen dan nadelen aan het drankje. 
Houd het gewoon op een paar kopjes per dag en er is niets aan de hand! Wel wil Roussel nog een tip meegeven: drink groene thee nooit op een lege maag. Zo laat de consulent weten dat groene thee zijn werk niet kan doen als je nog niet hebt gegeten.

Lees ook: Zo maak je je groene thee nog gezonder

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Pixabay