26 januari 2018
Sabine


We zijn erover uit: het is een wonderdrankje

Toegewijde koffiedrinkers hebben niet meer redenen nodig om koffie te drinken, maar het is altijd fijn om te weten dat wat je doet helemaal niet zo slecht voor je is. Natuurlijk is te veel koffie nooit goed, maar het zwarte goud kan wel heel wat leuke voordelen hebben. Wij geven je zeven redenen waarom je elke dag koffie koffie zou moeten drinken.

Een kop koffie kan helemaal geen kwaad.

Het maakt je wakker
Wist je dat alleen al de geur van koffie je helpt met wakker worden? De geur helpt het effect van slaaptekort direct te verminderen. Bonus? Een kop koffie werkt al na tien minuten en dit effect houdt vier uur aan.

Je powernap verbetert
Het duurt even voordat cafeïne zijn werk doet. Ben je tussen de middag erg moe? Drink dan een kopje koffie en doe daarna een koffiedutje. Het koffiedutje houdt in dat je na de koffie zo’n twintig minuten gaat slapen. Wanneer je wakker wordt, werkt de cafeïne optimaal.

Het helpt de kans op borstkanker iets te verminderen
Het risico op borstkanker verminder als je twee koppen koffie per dag drinkt, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in 2015. Koffie gaat de groei van bepaalde tumoren tegen en vermindert het risico op herhaling. Hoe dit precies kan? De cafeïne en bepaalde zuren zorgen ervoor dat behandeling beter aanslaat op de cellen.

Het is een prima scrub
Je huid met regelmaat voorzien van een goede scrub doet je huid veel goeds. Heb je net koffie gezet? Gebruik dan de koffiedik als scrub. Meng zes eetlepels koffieprut met drie eetlepels kokosolie en maak hier een dikke pasta van. Smeer het daarna over je huid en draai rondjes met je vingers over de huid. Op deze manier worden dode huidcellen verwijderd. 

Het boost je metabolisme
Naar de sportschool gaan is beter dan een kop koffie, maar koffie kan je wel aardig op weg helpen om je metabolisme een duwtje in de juiste richting te geven.

Het vertraagt het verouderingsproces
Waar het cafeïnehoudende drankje nog meer goed voor is? Het gaat het verouderingsproces tegen. Onderzoekers kwamen erachter dat koffie ervoor zorgt dat motorische vaardigheden en het geheugen minder snel achteruit gaan wanneer je koffie drinkt.

Je haar gaat ervan glanzen
Geen dure haarproducten, maar gewoon koffie. Of nou ja: de koffieprut. Masseer je haar hiermee wanneer je gaat douchen. Doe dit voordat je je haar voorziet van een lekkere dot shampoo. De koffie werkt ook als een soort scrub voor je hoofdhuid. Tip: gebruik het niet als je erg blond haar hebt, want de koffie kan vlekken achterlaten.

Lees ook: Wetenschap is erover uit: zo maak je de perfecte koffie

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels