Robby

Vanaf nu eten wij elke dag citroen!

Het is misschien wel de meest veelzijdige vrucht die er is, je kunt er op culinair gebied werkelijk alles mee. Het is de perfecte smaakmaker in de keuken, of het nu om gebak of een lekkere visschotel gaat. Maar wist je dat citroen naast lekker ook nog eens heel erg gezond is? 

Dit zijn aan aantal overtuigende redenen waarom je eigenlijk elke dag citroen zou moeten eten!

Immuunsysteem
Voel je een griepje aankomen? Citroen gaat je redden! De zure bom heeft een antibacteriële en antivirale werking door de enorme concentratie aan antioxidanten in de vorm van onder andere vitamine C. Heb je bijvoorbeeld last van keelpijn? Dan doe je er goed aan om te gorgelen met citroenwater of begin de dag met een drankje van heet water, citroen en honing.

Afvallen
Als je een paar pondjes kwijt wilt, kan het absoluut geen kwaad om eens wat vaker citroen op het menu te zetten. De vrucht bevat namelijk veel pectinevezels en deze zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel en zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft. Dat betekent dat je minder snel lekkere trek krijgt!

Bloeddruk
Het gele fruit stikt van de flavonoïden, een kleurstof die zorgt voor de kleur en smaak van groente en fruit. In 2012 is er in The American Journal of Clinical Nutrition een verslag verschenen van een onderzoek bij 1898 vrouwen waaruit blijkt dat een hogere consumptie van flavonoïden samenhangt met soepelere slagaderen en een lagere bloeddruk in de aorta!

Nou, wij gaan richting supermarkt om een netje met citroenen in te slaan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash